Milan Makarić (© Star sport)
Milan Makarić (© Star sport)

Radnik udarnik Milan Makarić, Živojinović je dobra Proleterova kupovina, konačno i Mačva nekog da dobije

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.08.20. | 21:36

Sigurni Čukarički i Radnički iz Niša

Nikog nisu mogli da savladaju posle korone, jedinu pobedu na strani u 2020. zabeležili su krajem februara, ali fudbaleri Radnika na početku nove trke nagoveštavaju da će biti kudikamo teži izazov svakom u Superligi nego lane, a „čast“ da se prvi opeče o vatrene Surduličane imao je Voždovac, pošto je ekipa Sima Krunića sa uverljivih 3:1 slavila na krovu Tržnog centra „Stadion“.

Arhitekta uspeha tima sa juga Srbije bio je Milan Makarić. Snažni špic je i u prethodnoj sezoni bio prva puška Radnika – dao je devet golova – a ako je suditi na osnovu početka ove mogao bi da nadmaši to ostvarenje, jer je konto otvorio sa dva pogotka. Makarić je u tokom karijere davao golove svim važnijim činiocima srpskog fudbala: Crvenoj zvezdi (čak tri), Partizanu, Vojvodini, ali nijednom Zmajevima. Do večeras. Ono što nije uspeo kao član Spartaka, OFK Bačke i niškog Radničkog, pošlo mu je za nogom u dresu Surduličana.

Izabrane vesti

Može biti da je na poraz Voždovca uticala činjenica da ga je po okočanju minulog prvenstva napustio iskusni Nikola Mikić, te da su u razmaku od sedam dana još dve bitne poluge lanjskog sastava pronašle nove angažmane (kapiten Nemanja Nikolić potpisao za Tuzla Siti, a Lazar Zličić za mađarsku Kišvardu), ali to nikako ne umanjuje slavlje Surduličana.

Loš niz prekinula je i Mačva. Šapčani su samo administrativnim putem ostali u eliti, bili poslednji na tabeli minulog šampionata, sa šest vezanih poraza, užasnom formom i lošom igrom, a čim je počela nova sezone odmah na stadionu kraj Save imaju razlog za osmehe. Za ozarena lica postarao se Filip Božić malo posle nastavka utakmice sa OFK Bačkom, za početna tri boda izabranika Dragana Aničića.

Ako se pobede Radnika i Mačve mogu okarakterisati kao mala iznenađenja, deluje da su Čukarički, niški Radnički i Proleter bez po muke iskoristili prednost domaćeg terena. Svi su slavili pobede bez primljenog gola.

Utisak je da je najlakše bilo Nišlijama. Iako su poslednje počele pripreme i tek u završnih desetak dana počele da dovode igrače, na terenu su delovali ubedljivo. Ruku na srce, u goste im je došao doskorašnji član Prve lige, Metalac, a ekipi iz Gornjeg Milanovca posao je bio otežan od 35. minuta, kad je Miloš Vranjanin isključen (dva žuta kartona), posle čeha ekipi Radoslava Bataka nije bilo teško da privede meč kraju.

Na „Karađorđu“ je Viktor Živojinović pokazao da je Proleter dobro procenio njegove kvalitete kad je odlučio da ga ovog leta dovede iz Voždovca. Tim pre što je „bonus“ igrač, a krilni vezista nije mogao da poželi bolji deo na novoj adresi, pošto je golovima u prvom delu obezbedio pobedu nad Radom. A na Banovom brdu, u razmaku od samo tri minuta dokazani superligaški igrači Asmir Kajević i Marko Docić usmerili su Čukarički ka razoružavanju Inđije i pokvarili debi Bratislava Živkovića na klupi tima iz sremske ravnice.

SUPERLIGA - 1. KOLO

Petak

Spartak – Zlatibor 3:0 (2:0)

/Denković 8p, 32, Srećković 90/

TSC – Vojvodina 2:2 (1:1)

/Lukić 26p, Silađi 79 – Mrkaić 35, Varga ag 49/

Mladost – Javor 2:1 (2:0)

/Krajišinik 25, Jovanović 40 - Zvekanov 75/

Subota

Subota:

Napredak – Partizan 1:3 (0:1)

/Kočić 45+2 – Marković 46, Natho 86 pen, Čolić 90+5/

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (2:0)

/Spiridonović 8, Ivanić 13 pen, Vulić 82/

Čukarički – Inđija 3:0 (2:0)

/Kajević 38, Docić 41, Eze 90+1/

Voždovac – Radnik 1:3 (0:1)

/Nišić 84- Makarić 36, 64, Pavlov 86 pen/

Mačva – OFK Bačka 1:0 (0:0)

/Božić 57/

Proleter Novi Sad – Rad 2:0 (2:0)

/Živojinović 32, 41/

Radnički Niš – Metalac 3:0 (2:0)

/Marković 22, Mitrović 45, Anđelković 72 ag/




tagovi

Milan MakarićRadnikSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara