Dragan Radojičić (©Starsport)
Dragan Radojičić (©Starsport)

Radojičić optimista: Potrošio sam 50 sati analizirajući probleme, treba nam samo jedna pobeda za drugačiju Vošu

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 12:30

Trener novosadske Stare dame veruje da će u subotu u Kragujevcu prekinuti crnu seriju

Izlaz iz velike rezultatske krize koja se ogleda u pet uzastopnih poraza, fudbaleri Vojvodine tražiće u subotu u Kragujevcu protiv ekipe Radničkog 1923. Debi na klupi Novosađana nije dobro prošao za novoimenovanog šefa stručnog štaba Dragana Radojičića, jer su poraženi od Čukaričkog sa 1:2 na „Karađorđu“ pre dve nedelje. Ipak, svi u taboru Stare dame veruju da su na pravi način iskoristili prvenstvenu pauzu i da će pobedom nad Radničkim 1923 konačno obradovati svoje navijače i krenuti evropskim putem.

Trener Lala Dragan Radojičić na konferenciji za medije pred ovu utakmicu rekao je da je ekipa izuzetno motivisana i da im je potrebna samo jedna pobeda kako bi se situacija iz korena promenila.

Izabrane vesti

Znamo da nas očekuje teško gostovanje u Kragujevcu. Ove dve nedelje pauze iskoristili smo na pravi način što se tiče rada i treninga, ali smo imali i kadrovskih problema... Neke igrače smo u međuvremenu vratili u tim, jer su bili u drugom planu, a takođe imali smo problema sa povredama i sa virusom. Bez obzira na to, od prvog dana otkad se pripremamo za ovu utakmicu, naš cilj je da osvojimo sva tri boda, i te kako potrebna kako bismo uhvatili priključak za ostvarenje glavnog cilja, a to je izlazak u Evropu“, kaže Radojičić.

Uveren da je Vojvodini potreban samo...

“Treba nam samo jedan dobar rezultat da nas vrati u život. Siguran sam da ćete posle toga gledati drugačiju Vojvodinu, a verujem da će se ta prekretnica desiti već sutra u Kragujevcu“, optimističan je Radojičić.

(2,60) Radnički 1923 (3,20) Vojvodina (2,80)

Uz napomenu...

Naravno, pitaće se i protivnik, ali siguran sam da imamo kvalitet i verujem u moje momke. Ostale su još neke male nedoumice, ali spremili smo i plan A i plan B. Kadrovska situacija je bolja u odnosu na prethodnu utakmicu, imamo još zdravstvenih problema o kojima ne bih sad govorio jer sledi trening, pa tek treba da vidimo na čemu smo. Nama su ambicije veoma visoke i idemo na pobedu“.

A u slučaju eventualnog poraza?

Molim? Nikada nisam razmišljao o tome... S tim mislima nikada nisam krenuo na utakmicu, niti ću. Ako bih počeo da razmišljam o porazu, onda bi to značili da licencu i patike treba da okačim o klin“.

Radojičić ističe da je tokom pauze do sitnih detalja analizirao sve nedostatke u igri i da se već oseća napredak.

Otkad sam preuzeo tim, potrošio sam oko 50 sati gledajući prenose utakmica Vojvodine. Analizirao sam svaku utakmicu od početka do kraja i svakako sam primetio probleme u poslednjoj liniji, kao i još neke nedostatke na kojima smo radili. Momci su bili predani, vrlo motivisani i nadam se da će uskoro doći do izražaja naš kvalitet“.

Nije to uvek lako u ovakvim okolnostima.

Počeli su mnogi da sumnjaju u ove igrače, što je i normalno nakon ovih rezultata i posle pet utakmica u kojima Vojvodina nije postigla gol iz igre. Moramo svesti greške na minimum jer smo jefitno izgubili i prošlu utakmicu, u kojoj smo dva gola praktično poklonili protivniku. Iskreno ne pamtim kad sam kao trener izgubio utakmicu u kojoj je moj tim poveo, ali eto desilo mi se prvi dan. Takve stvari ne smemo ubuduće sebi da dozvoljavamo jer su to vrlo jeftino izgubljeni bodovi“.

Pa opet, Radojić ponavlja – napredak se već vidi. I tek će.

O tome govori i statistički podatak da je Vojvodina protiv Radničkog iz Niša osvojila samo dve lopte na protivničkoj polovini, a u prošlom meču protiv Čukaričkog čak 12. Statistika zna da bude varljiva, ali siguran sam da smo mnoge stvari unapredili i da će to koliko sutra izaći na videlo“, zaključio je Radojičić.

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

Dragan RadojičićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara