Nemanja Radonjić (AFP)
Nemanja Radonjić (AFP)

Radonjić potpisuje za Benfiku: Otkup 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 21:00

Srbin već večeras sa agentom putuje u Lisabon da kompletira prelazak na Luž

Marselj je na stolu imao dve ponude za Nemanju Radonjića - Hertinu i Benfikinu, a tas je prevagnuo na lisabonsku stranu. Pao je načelni dogovor klubova o pozajmici s pravom otkupa u visini od 8.000.000 evra, a reprezentativac Srbije će već večeras zajedno sa svojim agentom otputovati u portugalsku prestonicu i u narednim danima kompletirati prelazak na Luž.

Stigao je na jug Francuske u avgustu 2018. godine iz Crvene zvezde za 12.000.000 evra, odigrao 63 utakmice, postigao osam i namestio tri gola. Premalo u odnosu na ono što je francuski velikan od njega očekivao. Prvi pokušaj da se oživi klupska karijera u Herti nije u potpunosti uspeo, a sada će Benfika pokušati da uradi isto. Možda ove sezone dobije priliku i da zaigra u Ligi šampiona, ako Orlovi eliminišu PSV (imaju prednost 2:1 iz prvog meča u Lisabonu).

Izabrane vesti

Postoji mala začkoljica: Pravo otkupa će se aktivirati tek kada budu ispunjeni određeni uslovi koji se mahom tiču broja odigranih utakmica.

Dakle, spisak srpskih fudbalera koji su nastupali za Orlove postaće duži za još jedno ime, a podsetimo da su pre njega dres Benfike nosili Andrija Živković, Luka Jović, Lazar Marković, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Stefan Mitrović, Filip Đuričić... Sadašnji član je Mile Svilar koji se našao na spisku Dragana Stojkovića za utakmice sa Katarom, Republikom Irskom i Luksemburgom.

Radonjiću u svakom slučaju neće biti lako da se nametne u Benfici. Primera radi, u meču sa PSV-om na poziciji levog krila igrao je kapiten Pici, večeras u pobedi nad Žil Visenteom na istom mestu počeo je agilni Brazilac Everton Sebolinja.

Benfika je ovog leta već dovela petoricu fudbalera među kojima su Roman Jaremčuk, Sualiho Meite, Žil Dijaz, Žoao Mario i Rodrigo Pinjo. Izdaci su bili 22.000.000 evra, a za to vreme od prodaja se u klupsku kasu slilo preko 30.000.000 evra. Pritom je izvestan odlazak ofanzivca Đanluke Valdšmita u Volfzburg.


tagovi

BenfikaNemanja RadonjićMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara