Nemanja Radonjić (@Reuters)
Nemanja Radonjić (@Reuters)

Radonjić precrtan u Marselju

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 11:35

Ekip najavljuje transfer ili pozajmicu do 5. oktobra

Čim se pojavila vest da Olimpik Marselj kreće agresivno po Luisa Enrikea (18), mlado levo krilo iz Brazila, bilo je jasno da je status Nemanje Radonjića na Velodromu ugrožen. Nekadašnji prvak Evrope juče je zvanično predstavio pojačanje plaćeno 12.000.000 evra, a već ovog jutra Ekip piše kako taj korak zapravo znači pakovanje kofera brzonogog srpskog krila.

Ugledni francuski dnevnik navodi da je Andre Vilas Boas nezadovoljan kako je Nemanja Radonjić odradio pripremni period i što je još važnije - razočaran je njegovim "ograničenim napretkom", stoji u tekstu francuskog lista.

Izabrane vesti

Portugalski stručnjak, u prevodu, ne računa ozbiljno na srpskog reprezentativca, pa su transfer ili eventualno pozajmica, postali realnost.

Radonjić je od starta sezone samo jednom bio starter. U prvoj utakmici protiv Bresta. Izašao je u 62. minutu. Protiv Pari Sen Žermena ušao je umesto Dimitrija Pajea u 77. minutu, a poslednjem susretu sa Lilom u 72. minutu. U sudaru sa Sent Etjenom nije dobio šansu. Sveukupno to je svega 93 minuta u prve četiri runde.

Srpski krilni napadač nije jedini višak u planovima Andrea Vilas Boasa. Ekip navodi da do kraja prelaznog roka (5. oktobar) Marselj želi da se reši i Kostasa Mitroglua, odnosno najvećeg opterećenja za budžet - Valera Žermena. Iskusni napadač ima mesečno 300.000 evra i biće najveći problem njemu pronaći novi klub.

Podsetimo, Olimpik je ovog leta bio dosta aktivan na tržištu. Pored Luis Enrikea stigli su Leonardo Balerdi iz Dortmunda (pozajmica), zatim Alvaro Gonzales iz Viljareala, Pepe Gej iz Avra, Juto Nagatomo iz Galatasaraja...

Sada je očito došlo vreme za rasprodaju. Da se kasa malo popuni.


tagovi

Nemanja RadonjićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara