Nemanja Radonjić (@Reuters)
Nemanja Radonjić (@Reuters)

Radonjić vuče Hertu ka opstanku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 19:55

Srpski reprezentativac novom asistencijom kreirao preokret u Gelzenkirhenu

Mogu da ga osporavaju i da mu zameraju; mogu da ga potcenjuju i svakojako karakterišu. Ali kada dobije šansu - i posebno "kada ustane na pravu nogu" - Nemanja Radonjić može da uradi velike stvari. Pokazao je to nedavno u susretu Srbije i Portugala, pokazao je to pre šest dana u veoma važnom susretu sa Frajburgom, a pokazao je i večeras u utakmici koja bi mogla da znači ključni korak Herte ka opstanku. U Gelzenkirhenu, na velelepnoj Feltins areni, na terenu na kom će se naredne sezone (nažalost) igrati Cvajta: Šalke - Herta 1:2.

U veliki trijumf Berlinaca Radonjić je ugradio asistenciju za drugi gol i preokret Herte. Divno je srpski reprezentativac probio po levom boku, nadmudrio Tima Bekera, izbacio ga iz igre, a onda smireno, kao na tacni poslužio 20-godišnjeg Belgijanca Džesija Engankama za konačnih 1:2. Igrao se 73. minut.

Izabrane vesti

Fudbaler Olimpika iz Marselja na pozajmici u Berlinu na ovaj način najbolje se preporučuje Frediju Bobiću, novom sportskom direktoru berlinske Stare dame koji bi do kraja juna trebalo da odluči da li će otkupiti ugovor Nemanje Radonjića.

Podsetimo, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde igra veliku ulogu u ovom Hertinom begu iz zone ispadanja. Pre šest dana zabeležio je gol i asistenciju (protiv Frajburga), onda ga je Pal Dardai neočekivano vratio na klupu (protiv Arminije), da bi se večeras Radonjić ponovo razigrao i krucijalno doprineo ovim zlata vrednim bodovima.

Herta je prošla težak put do slavlja u sudaru sa odavno otpisanim Šalkeom. Domaćin je rano poveo, imao još neke dobre šanse da duplira prednost, posle čega je Dedrik Bojata poravnao. Drugi gol gostiju došao je u pravi čas, međutim u poslednjih petnaestak minuta velika drama u Gelzenkirhenu.

Šalke se podigao, svim silama krenuo po bod i umalo do njega nije došao u sudijskoj nadoknadi. U razmaku od dve sekunde (u 90+3) domaćin je pogodio stativu dva puta. Prvo Škodran Mustafi glavom, pa onda i Benito Raman udarcem sa sedam, osam metara.

Herta bi opstanak definitivno mogla da osigura za vikend, ukoliko savlada Keln.

RASPOREDI EKIPA KOJE ĆE SE BORITI ZA OPSTANAK DO KRAJA

(u prvojh zagradi je broj bodova, u drugoj gol-diferencija)

HERTA (34) (-10)

- Keln (D)

- Hofenhajm (G)

AUGZBURG (33) (-17)

- Verder (D)

- Bajern (G)

VERDER BREMEN (31) (-17)

- Augzburg (G)

- Menhengladbah (D)

ARMINIJA BILEFELD (31) (-28)

- Hofenhajm (D)

- Štutgart (G)

KELN (29) (-27)

- Herta (G)

- Šalke (D)

BUNDESLIGA - ZAOSTALI MEČ 31. KOLA

Sreda

Šalke - Herta 1:2 (1:1)

/Arit 6 - Bojata 18, Engankam 73/



tagovi

BundesligaNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara