Radosav Petrović protiv APOELA 2009. godine (Star Sport)
Radosav Petrović protiv APOELA 2009. godine (Star Sport)

Radosav Petrović je Sa Pintovo pojačanje pred Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 10:37

Iskusni srpski vezista nakon kratke epizode u Ordabasiju pojačao kiparski APOEL

Udariće za osam dana APOEL na Vojvodinu, boriće se kiparski i srpski predstavnik za plasman u treće kolo kvalifikacija Lige Konferencije, a klub iz Nikozije se pred dvomeč sa Starom Damom pojačao u veznom redu i to, ni manje, ni više nego srpskim fudbalerom. Radosav Petrović je nakon kratke epizode u Ordabasiju i raskida saradnje sa kazahstanskim klubom doputovao na Kipar gde ga samo lekarski pregledi i potpis dele dresa APOEL-a.

Portugalski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto se posle dovođenja dvojice zemljaka, levog krila Ze Eduarda i špica Tomanea, takođe bivšeg igrača crveno-belih, odlučio da pojača vezni red iskusnim srpskim vezistom koji u karijeri ima popriličan broj utakmica u evropskim kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Petrović je baš 2009. godine, kao član Partizana odigrao obe utakmice dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je tada kiparski predstavnik slavio sa 2:1 u dve utakmice. Na mediteranskom ostrvu bilo je 2:0, u Beogradu 1:0 za domaćina. Doduše, poslednju evropsku utakmicu popularni Raća odigrao je u u dresu Sportinga protiv Viljareala u nokaut fazi Lige Evrope.

APOEL će biti 12. klub u Petrovićevom seniorskom CV-ju. Preko Jedinstava sa Uba i Radničkog iz Obrenovca došao je do dresa Partizana koji ga je 2011. godine prodao Blekburnu za 3.300.000 evra. Sa Roversima je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi, a zatim je redom igrao za Genčlerbirligi, kijevski Dinamo, Sporting, Rio Ave, Almeriju, Saragosu, pa Ordabasi.

Kratka kazahstanska pustolovina trajala je od 9. marta do 3. juna i na 11 utakmica upisao je jednu asistenciju, a njegov tim je upisao devet pobeda i dva remija.


tagovi

Radosav PertovićLetnji prelazni rok 2023APOELAPOEL Nikozija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara