Fudbaleri Malmea (©AFP)
Fudbaleri Malmea (©AFP)

Raduj se Malme, prekid posta je blizu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 11:55

Nebeskoplavi na trofej u kupu Švedske čekaju 31 godinu

Jeste da je samo stoholmski AIK odigrao više sezona u najvišem rangu švedskog fudbala, ali činjenica je da su Geteborg i Malme najpopularniji i najuspešniji fudbalski klubovi u zemlji „tri krune” kada se gledaju domaća i međunarodna takmičenja – IFK je dvostruki osvajač nekadašnjeg Kupa UEFA, dok je Malme, rekorder po broju titula prvaka i osvojenih domaćih kupova, 1979. bio finalista bivšeg Kupa šampiona. Međutim, interesantno je da će danas tek drugi put u međusobnom okršaju odlučivati o tome ko će biti pobednik takmičenja ustanovljenog 1941. godine (17.45).

Bez obzira na to što se meč igra na stadionu Gamla Ulevi u Geteborgu, Malme u dobrom raspoloženju dočekuje veliko finale i čini se da je pravi trenutak za podizanje trofeja u domaćem kupu, na koji čeka već 31 godinu. Nebeskoplavi su u sjajnoj formi, nanizali su četiri pobede u prvenstvu, dok je Geteborg u crnoj seriji od pet mečeva bez trijumfa i trenutno se nalazi na 11. mestu u prvenstvu.

Izabrane vesti

Pored toga, ekipa koju sa klupe predvodi danski stručnjak Jon Dal Tomason ima objektivno kvalitetniji sastav prepun sadašnjih i doskorašnjih švedskih reprezentativaca i proverenih internacionalaca iz drugih skandinavskih zemalja, predvođenih trenutno drugim strelcem Alsveskana Isakom Kiseom Telinom, pozajmljenim fudbalerom Anderlehta, kao i iskusnim napadačem Olom Toivonenom, te sjajnim kapitenom, Dancem Andersom Kristijansenom.

Povrh svega, klub iz drugog po veličini grada u Švedskoj se već osam godina ne snalazi dobro u duelima sa Malmeom. Geteborg je u pomenutom periodu, iz 16 duela sa najtofejnijim timom ove nordijske zemlje, odneo samo jednu pobedu, uz čak deset trijumfa Nebeskoplavih. Sve ukazuje na to da će Jon Dal Tomason konačno podići prvi trofej u trenerskoj karijeri.

ŠVEDSKA - KUP (FINALE)

Četvrtak

17.45: (4,30) Geteborg (3,40) Malme (1,80)


tagovi

Švedska 1Malme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara