Raduje se Milojević, raduje se Birmančević: Bajkovita sedmica za srpski Malme

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 17:46

Prvak Švedske siguran u prvenstvu između mečeva Lige šampiona

Savršena sedmica za Malme. U utorak pobeda nad Vikingurom na početku kvalifikacionog puta ka Ligi šampiona (3:2), u subotu tri boda u prvenstvu Švedske. Kako god da se okonča evropska avantura, tim Miloša Milojevića je kao prioritet odredio odbranu naslova u Alsvenskanu, a da se posle ne baš sjajnog početka sezone stvari popravljaju pokazao je meč 14. kola protvi Varberga.

Slavio je Malme 3:0 i pokazao da je kiks u minuloj rundi, na gostovanju Sundsvlau (1:2), samo posledica lošeg dana, možda i zbog pripreme okršaja sa Islanđanima. Kad je opet dobio zadatak na domaćoj sceni uspešno ga je rešio.

Izabrane vesti

Ruku na srce, favorit je poveo iz spornog penala, koji je realizovao Jo Inge Bergent u šestom minutu nadoknade prvog dela, mada je kaznenom udarcu prethodila bizarna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Ovaj duel okarakterisao je kao prekršaj fudbalera Verberga.

Da je Malme, ipak, bolji potvrdio je u 64. minutu kad je Andres Kristiansen duplirao prednosti, dok je u 87. Veljko Birmančević potvrdio da je u dobrom momentumu. Istrčao je kontru i uz pomoć jednog defanzivca rivala stavio tačku na susret, postigao treći gol u šampionatu, a drugi ove sedmice, jer je bio strelac i protiv Vikingura.

Ovako je Malme napravio dobru uvertiru za revanš u Rejkjakivu 12. jula u koji ulazi sa golom viška.




tagovi

MalmeMiloš MilojevićVeljko BirmančevićAlsvenskan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara