Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Rafal Lukakua za beg Kristijanu Ronaldu, Belgija u prvom šeširu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 19:57

Crveni đavoli odradili posao protiv Azerbejdžana i osvojili prvo mesto u grupi

Čak 19 bodova je Austrija osvojila u osam utakmica kvalifikacione grupe za EP i opet joj to nije bilo dovoljno za prvo mesto pored fantastične Belgije.

Crveni đavoli su rafalom Romelua Lukakua u poslednjem kolu rasturili Azerbejdžan 5:0 i obezbedili prvo mesto u grupi koje im donosi i privilegovan položaj na žrebu i mesto u prvom šeširu. To znači da neće moći da igraju protiv Nemačke, Francuske, Portugalije, Engleske i skoro sigurno Španije koja večeras protiv Gruzije treba da overi prvo mesto.

Izabrane vesti

Belgijanci nisu dozvolili nikakvu neizvesnost. Tačnije, Romelu Lukaku nije dopustio ni promil strepnje za prvo mesto. Snažni centarfor je samo 20 minuta postigao čak četiri gola u intervalu od 17. do 37. minuta igre i rešio utakmicu. Ukupno je stigao do 14 golova u ovom ciklusu i vrlo verovatno overio titulu prvog strelca kojoj se sa 10 golova do večeras nadao i Kristijano Ronaldo. Ostaće Portugalac bez individualnog priznanja koje do sada nije osvojio tokom bogate karijere…

Paniku u odbrani Azera je sejao napadač Rome. Prvi gol je dao na centaršut Dokua, potom iznudio crveni karton, a onda dva puta pogodio na dodavanja Kastanja i Faesa. Čudesnu seriju je zatvorio posle asistencije Mangale. Računajulć reprezentaciju i klub, u ovoj sezoni je dao 17 golova na 18 mečeva!

Belgijski selektor Tedesko je na poluvremenu zamenio Lukakua i Vranksa, spustio gas i Belgijanci su do kraja odrađivali posao. Pobedu je ukrasio Trosar golom u 90. minutu. Opravdali su ulogu favorita u grupi, Austrijancima ostaje nada da Škoti neće pobediti Norveškun sa dva i više razlike jer u tom slučaju nisu najbolja drugoplasirana i padaju u treći šešir.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 10. (POSLEDNJE) KOLO

Grupa F, nedelja

Belgija - Azerbejdžan 5:0 (4:0)

/Lukaku 17, 26, 30, 37, Trosar 90/

Švedska - Estonija 2:0 (1:0)

/Klaeson 22, Forsberg 55/




tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara