Mejson (© Reuters)
Mejson (© Reuters)

Rajan Mejson trener Totenhema

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 11:55

Do kraja sezone

Žoze Murinjo je bivši, Mauricio Sari, Masimilijano Alegri ili neko treći budući, a sadašnji trener Totenhema je Rajan Mejson. Privremeno. Klub iz Londona potvrdio je da je nekadašnji vezista preuzeo kormilo prvog tima sa zadatkom da još jednu razočaravajuću sezonu privede kraju.

Do okončanja je ostalo sedam utakmica. Već u prvoj Mejson će imati priliku da osvoji trofej, pošto u nedelju izlazi na crtu Mančester Sitiju u finalu Liga kupa na Vembliju. Što jeste zaostavština Murinja, ali predsednik Totenhema Danijel Levi nije imao strpljenja za Portugalca, pa mu je u ponedeljak uručio otkaz pod obrazloženjem loših rezultata.

Izabrane vesti

Posle tog susreta sa Građanima, Rajana Mejsona čeka zahtevna borba da Pevce vrati u Ligu šampiona ili makar pronađe put do Lige Evrope. I to kroz šest premijerligaških susreta, protiv Sautemptona, Šefilda, Lids, Vulverhemptona, Aston Vile i Lestera. Nije nemoguće, ali Vest Hem – poslednji vlasnik ulaznice za elitni kup – je pet koraka ispred.

Inače, Rajan Mejson je produkt Totenhemove akademije, član „klase 1991“, koji je u mlađim kategorijama igrao zajedno sa Harijem Kejnom i Andresom Tausendom, ali nikad nije ostavio trag u prvom timu. Svega 53 utakmice i dva gola. Uglavnom se šetao po pozajmicama (Jeovil, Donkaster, Milvol, Lorijen, Svindon), da bi po odlasku sa Vajt Hart Lejna potpisao za Hal i na meču sa Čelsijem januara 2017. pretrpeo frakturu lobanje, zbog čega je ubrzo završio igračku i posvetio se trenerskoj karijeri. Naravno, u mlađim kategorijama Totenhema.

Mejsonu će do kraja sezone u prvom timu pomagati Kris Pauel i Najdžel Gibs, dok će Mišel Vorm biti trener golmana.


tagovi

Rajan MejsonTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara