Milovan Rajevac (Foto: ©Reuters)
Milovan Rajevac (Foto: ©Reuters)

Rajevac mašta o povratku u Ganu: Imam nedovršenog posla tamo

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.10.22. | 15:16

“Prošli put nisam imao dovoljno vremena da sprovede sve što sam želeo“, ističe srpski stručnjak

Izgradio je Milovan Rajevac trenersko ime na afričkom kontinentu. Posebno cenjen srpski stručnjak bio je zbog rezultata ostvarenih sa Ganom koju je vodio do istorijskog četvrtfinala na Mundijalu u Južnoj Africi i finala Afričkog kupa nacija. Sve to je doduše ostvario tokom prvog mandata na klupi popularnih Crnih zvezda. Drugi bi lako mogao da se opiše jednom rečju – debakl.

Rajevac se u septembru 2021, jedanaest godina kasnije, ponovo vratio na klupu Gane samo da bi je zbog loših rezultata napustio nepunih pet meseci kasnije. Gana je u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija osvojila samo bod i završila na poslednjem mestu, što je dovelo do rastanka sa srpskim stručnjakom.

Izabrane vesti

Devet meseci kasnije Rajevac se osvrnuo na neuspešnu epizodu u Gani i otkrio da bi se rado vratio na kormilo afričke reprezentacije.

"Imam nedovršenog posla sa Crnim zvezdama. Niko ne zna šta budućnost donosi. Gana je moj drugi dom, tako da ako se prilika pojavi da ponovo dođem, ozbiljno ću je razmotriti", rekao je 68-godišnji srpski stručnjak koji trenutno obavlja funkciju tehničkog direktora u Muangtong Junajtedu sa Tajlanda.

Veruje nekadašnji trener Vojvodine i čačanskog Borca da bi i drugi mandat bio uspešan samo da je dobio više vremena od FS Gane.

"Prošli put nisam imao dovoljno vremena da sprovede sve što sam želeo. Kako biste ostvarili velike ciljeve, vreme je od suštinskog značaja", uverava Rajevac.

Ganu će na Mundijalu u Kataru sa klupe predvoditi Oto Ado, 47-godišnji stručnjak koji je upravo od Rajevca i nasledio funkciju selektora. Afrička selekcija takmičiće se u Grupi H sa Portugalom, Urugvajem i Južnom Korejom.


tagovi

Milovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara