Milovan Rajevac (© Reuters)
Milovan Rajevac (© Reuters)

Rajevac: Ne očekujte magiju, ali došao sam da odvedem Ganu na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 10:18

Srpski stručnjak ne planira da podnese ostavku posle debakla na Kupu nacija

Javnost vrišti, Milovan Rajevac je smiruje. Deluje stameno i nepokolebljivo, uprkos rezultatskom posrnuću na Kupu afričkih nacija u Kamerunu, siguran kako će već za dva meseca biti heroj u očima istih ljudi koji ga sad kritikuju.

A navijači su se baš ustremili na selektora Gane, posle debakla u grupnoj fazi, okončanoj sa samo jednim bodom (remi sa Gabonom) i dva poraza (od Maroka i Komorskih Ostrva). Srpski stručnjak im poručuje da gledaju širu sliku i najavljuje uspeh u baražu za plasman na Prevenstvo sveta 2022.

Izabrane vesti

Neću podneti ostavku, jer sam došao da odvedem Ganu na Mundijal. Ostaću na klupi i predvodiću reprezentaciju u martu, u baražu za plasman u Katar. Verujem da imamo ekipu koja je ojačala (kroz Kup nacija), sposobnu da se nađe u Dohi. Prihvatio sam posao iz razloga što mi je cilj da sa Ganom odem na Mundijal. Takmičenje u Kamerunu se nije završilo dobro, ali smo u procesu učenja“, rekao je Rajevac posle poraza od Komorskih Ostrva (2:3).

Na toj utakmici Gana je morala da pobedi. A gubila je sa 0:2, sa desetoricom na terenu stigla do poravnanja, da bi treći gol primila kad se činilo da će krenuti u juriš vredan preokreta i tako se pokunjena vraća u Akru.

Nismo otvorili utakmicu na željeni način, primili smo gol u ranoj fazi, ostali sa igračem manje zbog isključenja Ajua, a taj detalj je sve promenio. Zaslužili su Komori da dobiju meč“.

Sportski i džentlmenski od Rajevca, koji podseća da se na Crni kontinet vratio tek u jesen 2021. Na četiri meča mundijalskih kvalifikacija ostvario je tri pobede i remi i u poziciji je da ostvari cilj zbog kog je angažovan.

„Došao sam u Ganu pre samo tri i po meseca. Ne očekujte magiju“, dodao je Rajevac.


tagovi

AfrikaKup afričkih nacijareprezentacija GaneGanaMilovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara