Rajković nije mogao da zaustavi mašineriju, PSŽ u finalu Liga kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 22:53

Praktično je već posle pola sata bilo gotovo , srpski golman požuteo u samoj završnici

Dočekao je Rems Pari Sen Žermen pred popunjenijim tribinama nego što je to obično slučaj u ovom gradu, ali ni Predrag Rajković na golu ni solidne partije ove sezone i dobro raspoloženje u Remsu nisu pomogli protiv ovako moćnog protivnika. Sveci su lagano odradili posao, slavili s 3:0 (2:0) i tako prošli u finale Liga Kupa gde će igrati protiv Liona koji je sinoć bio bolji od Lila.

Suštinski je sve bilo gotovo već posle pola sata igre. A za to je bio najzaslužniji Nejmar koji je svojim prekidima pravio velike probleme Remsu

Izabrane vesti

Prvo je izveo korner u 9. minutu, posle njega je Markinjos bio najviši u skoku i tako je doveo PSŽ u prednost. Dvadesetak minuta kasnije bilo je 2:0.

Ovoga puta nije bio korner, već slobodan udarac praktično iz "skraćenog kornera". Opet je lopta išla jako oštro, prevarila je Nklomandea koji je glavom zakačio loptu a onda je ona završila u mreži i prevarila je Rajkovića. Delovalo je prvo da je gol postignut rukom, ali je ipak bio autogol.

Rems je u drugom poluvremenu pokušao da učini šta je u njegovoj moći, tražio je penal recimo u 54. minutu utakmice, tražio je domaćin igranje rukom, ali to nije bilo dosuđeno.

Imao je i PSŽ dobru šansu po isteku sat vremena igre kada je Sarabija uputio udarac ka Rajkoviću, a lopta je preletela prečku posle dobrog bloka defanzivaca Remsa.

Gosti kao da su izašli generalno u drugom poluvremenu povučenije, više su želeli da održe prednost, pa smo zbog toga gledali malo manje interesantan duel. Rems nije baš imao način kako da pripreti golu Kejlora Navasa.

Ako je Rems i imao nekakve nade, one su nestale kada je Munetsi dobio direktan crveni karton, i to zasluženo, posle oštrog starta na Veratija sa dve noge. Tu je suštinski bila tačka na ovu utakmicu.

Posle toga je PSŽ stigao do trećeg gola. Ponovo je Nejmar izveo korner, Paredes je sjajno šutirao iz voleja, Rajković odbranio, ali je Kuasi (zamenio povređenog Markinjosa) samo prišao i ubacio loptu u mrežu.

Rajković je u samom finišu dobio žuti karton zbog odgurivanja Mbapea, a imao je šta da kaže i Nejmaru tom prilikom.

Imao je Rajković i fantastičnu odbranu u nadoknadi kada je skinuo čist pogodak Čupo Motingu. Sjajna reakcija je to bila.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara