@AFP
@AFP

Rajola odgovara - šta će biti sa Ibrom, Pogbom, Halandom, Donarumom, Bernardeskijem, Balotelijem, De Lihtom?

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.08.20. | 19:21

Jedan od najjačih svetskih fudbalskih menadžera ima reč

Ako želite da budete upoznati sa aktuelnim dešavanjima na polju transfera, sve što treba da uradite je da pitate superagenta Mina Rajolu i on će vam reći mnogo odgovora. Tu priliku je imala Skaj Sport Italija, menadžer je trenutno u Lisabonu zbog finala Lige šampiona, pa su kolege iz Italije iskoristile priliku i malo "rešetale" Rajolu pitanjima.

Igrali su novinari ping-pong sa Rajolom, osetili su da je raspoložen da im pruži neke odgovore, naravno mnoge je i uvio u oblandu (ali može se dosta toga zaključiti), pa je rafalna paljba mogla da počne. I oko transfera, ali i aktuelnih tema u italijanskom i svetskom fudbalu.

Izabrane vesti

Za početak, situacija oko Zlatana Ibrahimovića?

"Neće biti na sastanku u Milanu sutra".

U kojoj fazi su razgovori oko novog ugovora?

"Do sada smo na dobroj tački. Razgovaramo, ali nismo se još dogovorili".

Da li je problem u novcu, ili možda u strategiji kluba?

"Verujem da nije problem ekonomske prirode, nego oko ubeđenja i stila".

Da li Ibra želi da ostane?

"Za brak je potrebno dvoje. Da ne želi da ostane onda ne bi bilo ni pregovora. A mi pregovaramo".

Da li ste vi optimista po tom pitanju?

"Da nisam optimista ostao bih u krevetu sa spuštenim roletnama. Moramo uvek da budemo optimisti. Ja ne radim kako bih stvarao probleme, već kako bi ih rešavao".

A Donaruma? Da li su oko njega krenuli pregovori?

"Nisam razgovarao oko Điđa i ne želim da pričam. Znam koliko je to osetljiva priča i oko navijača, cele javnosti. Ovo nije momenat da pričamo o tome, postoje drugi prioriteti i za nas i za klub".

Zato možemo da pričamo o ugovoru Bonaventure? Ugovor je istekao. Da li ste blizu dogovora sa drugim timom?

"Razmatramo različite opcije. Jako smo blizu dogovora sa par timova. Nadam se da će to biti završeno u narednih nekoliko dana".

Hajmo malo o Juventusu. Da li ste iznenađeni izborom Andree Pirla za trenera?

"Bilo je to lepo iznenađenje. Ako Pirlo uspe da učini da mu tim igra kao što je to on radio, onda bi i Gvardiola trebalo da razmisli o tome da se sakrije. Pirlo je bio jedan od igrača koji je znao najbolje da zabavi gledaoce".

Da li Bernardeski ostaje u Juventusu ili može da ide u Napoli?

"Bernardeski je svestan oko toga šta želi da uradi. Sviđa mi se, razgovarali smo mnogo puta. Shvata da mu karijera nije na kraju, već na početku. Verujem da je on igrač koji lako može da ostane u Juventusu, ali ako postoje bolji uslovi - za njega ili Juve, razmotrićemo to. Nikada nisam zatvarao vrata ispred nečijeg lica, uvek sve procenim. Uradiću tako i kada je Bernardeski u pitanju. Mislim da se Juve i dalje kladi na njega, biće izazov za njega da radi sa novim trenerom, novim taktičkim sistemom", rekao je Rajola.

Možemo li isto da kažemo za Matijsa De Lihta?

"Da, Matijs je za Holandiju novi Rembrant. On je izuzetan momak, ne samo kao čovek, već i kao sportista. Imao je povredu ramena, zalečio je to, sada mu je potrebno vreme da se vrati na njegov nivo. Sa njim Juventus ima veliko blago u ruci".

Da li je za igrača kao što je Pol Pogba lakše da ostane ili da ode iz Mančester Junajteda?

"On je u centru velikog projekta, čak Junajted nije želeo da otvara nikakave pregovore poslednjih godina".

Bliži je, dakle, produžetku saradnje?

"Razgovaramo o tome veoma mirno, bez stresa".

A šta bi mogla da bude budućnost Marija Balotelija?

"U Breši je sve krenulo odlično, a posle su došle nesuglasice. I ja sam se umešao, nisam se držao po strani. Stvari nisu bile onako kako je dogovoreno, ali mi smo odabrali put ćutanja. Ceo svet ima precizno mišljenje o Mariju, a to pokušavamo da promenimo samo činjenicama. Nije nam pomogao ni Covid, ali sada pričamo sa različitim timovima i idemo iznova. Sigurno je da Mario nije završio, fudbalu je potreban igrač kao što je on. Čak i u Italiji postoji tržište za njega, razgovaramo sa jednim ili dva kluba. Kao i sa klubovima iz inostranstva. Videćemo".

A šta ćemo sa Ervingom Halandom? Za njim mnogi žale...

"Da, žale oni koji ga nisu uzeli. Neće praviti transfer ove godine, dobro mu ide u Dortmundu. Nije momenat za promenu, svesni smo razvoja karijere kakav želimo da ima".

Da li bi talentovani Malen mogao da pređe iz PSV-a u Italiju?

"Možda jednog dana. On je važan napadač za PSV. Sa sadašnjim tržištem biće teško nekom italijanskom timu da ga kupi. Verujem da će transferi biti zanimljivi u januaru", zaključio je Rajola.


tagovi

Zlatan IbrahimovićErling HalandPol PogbaMino RajolaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara