Majron Boadu (twitter©AS_Monaco)
Majron Boadu (twitter©AS_Monaco)

Rajolina holandska Azurna obala: Boadu zamenio Jovetića za 17.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 11:58

Nakon što je jedan od najmoćnijih agenata poslao Stengsa, Klajverta i Rozarija u Nicu, samo dvadesetak kilometara dalje našao je novi angažman talentovanom holandskom špicu

Mino Rajola nastavlja svoje pompezno letovanje na Azurnoj obali. Nakon što je trio svojih štićenika u sastavu Kalvin Stengs, Džastin Klajvert, Pablo Rozario poslao u Nicu, samo dvadesetak kilometara dalje posredovao je u prelasku Majrona Boadua u redove Monaka. Klub iz Kneževine je za talentovanog holandskog špica AZ Alkmaru platio 17.000.000 evra, a sam njim potpisao petogodišnji ugovor.

(3,15) Spartak Moskva (3,30) Benfika (2,30)

Izabrane vesti

Znalo se prethodnih nedelja da je Boadu na korak od Lige 1, ali kada je prošle nedelje Rajola uslikan u trening centru Monaka u društvu Majrona Boadua i Mohameda Ihatarena bilo je jasno da će mladi reprezentativac Lala postati naslednik Stevana Jovetića. Crnogorski majstor je početkom leta napustio Monako kao slobodan igrač, a navalu u sastavu Visam Ben-Jeder - Kevin Foland osvežio je perspektivni 20-godišnjak - imaće i od koga da uči.

Boadu je poslednjih osam godina stasavao u AZ počev od fudbalske akademije do prvog tima. Ozbiljna povreda kolena u sezoni 2017/18, odnosno zgloba godinu dana kasnije, donekle su usporile njegov razvoj, ali je uprkos problemima koji su ga udaljili sa terena na skoro 70 utakmica uspeo da dogura do jedne od Liga petice. Brojke iz Holandije od 88 mečeva, 38 golova i 18 asistencija nagoveštavaju svetlu budućnost.

Krajem 2019. debitovao je za A selekciju Holandije koju je tada predvodio Ronald Kuman, ali ga njegov naslednik Frank de Bur nije uvrstio na spisak fudbalera koje je poveo na ovogodišnje Evropsko prvenstvo. Boadu ovog leta jeste učestvovao na šampionatu Evrope, ali onom za fudbalere do 21. godine gde je zahvaljujući njegovim golovima u četvrtfinalu eliminisan prvi favorit Francuska. Videćemo kakav će plan sa njim imati novi selektor Holandije Luj van Gal koji voli da forsira mlade igrače.

Momak iz Amsterdama došao je u klub koji je sinoć u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio prašku Spartu 2:0. Priliku za debi mogao bi da dobije već sledeće nedelje kada je na programu revanš na stadionu Luj II.

Boadu je postao sedmi Holanđanin u istoriji Monaka posle Gerita Vrekena, Barta Karliera, Ruda Surendonka, Nasera Barazitea, Martina Stekelenburga i Terensa Kongoloa.


tagovi

Miron BoaduMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara