Ivan Rakitić (©Reuters)
Ivan Rakitić (©Reuters)

Rakitićev prvenac u sezoni - akrobatski glavom za gašenje požara i Seviljin prolaz u Kupu kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.01.23. | 23:03

Hrvat do gostovanja Alavesu bez pogotka...

Ne pamte ovakvu krizu u Andaluziji, bori se Sevilja za goli život. Kopa i rukama i nogama kako bi ostala u Primeri. 

Požar bukti na Ramon Sančez Pishuanu, večeras se bar malo stišao. Neće biti eskalacije, ali jedna pobeda i prolaz u četvrtfinale Kupa kralja ništa neće promeniti. Sevilji su potrebne korenite promene, navijači su identifikovali problem - riba smrdi od glave. Teško da će dugogodišnjeg predsednika Hosea Kastra - na čelu kluba punih deset godina - pogodak Ivana Rakitića spasiti, ali bar nakratko moći će da odahne i razmisli šta mu je činiti - 1:0 (0:0). 

Izabrane vesti

Zahtevaju navijači smenu prvog čoveka kluba za vreme čije vladavine je klub vinut u vrh španskog klubova. Mandat je obogati i sa četiri trofeja Lige Evrope, ali sve to nije dovoljno najvatrenijim pristalicama, traže njegovu glavu jer je Sevilja pretposlednja u Primeri. I bolji dani nisu na vidiku, ne znaju Andalužani ni sami kako su prošli u narednu rundu Kupa kralja. 

Visio je gol u vazduhu, nadirao je Alaves, mirisalo je na kraj Sevilje u Baskiji... Ali, iz Vitorije se vraća trijumfalno, što je retkost ove sezone. Za to može da se zahvali Ivanu Rakitiću. Pamtiće Hrvat gostovanje Alavesu, pamtiće ga po efektnom golu. Za njega nesvojstvenom.

Nije strano srebrnom sa Svetskog prvenstva u Rusiji da raspali sa velike razdaljine i “ubije pauka” ili da probuši protivničkog golmana, ali golova glavom se nije nadavao. A, ovaj je bio akrobatski. U maniru napadača. Bacio se nekadašnji hrvatski reprezentativac, “zaplivao” je i matirao Hesusa Ovona. Gol pogledajte OVDE.

Sevilja je povela iz prvog šuta na meču u okvir gola, i ostala na tom jednom! Do tada je bila inferiorna protiv člana Segunde, često sabijena na svoju polovinu. Zujala je lopta oko gola Marka Dmitrovića, duvala je promaja na sredini terena. Nešto ne štima u postavkama Horhea Sampaolija

Nije dobro namestio ekipu, tek nešto bolje stoji Sevilja nego pod komandom Đulena Lopetegija. Posle prvog poluvremena izveo je temperamentni argentinski stručnjak Nemanju Gudelja koji je bio jedan od trojice u poslednjoj liniji tima. Promenio je i kompletnu napadačku trojku u nastavku. 

Suso je ostao u svlačionici na poluvremenu, meč je bio gotov i za Jusefa En Nesirija i Erika Lamelu, ali tek posle pogotka Ivana Rakitića. Do tada nisu mnogo toga uradili, međutim, nema Argentinac previše opcija na klupi ili bolje rečeno nedostaje mu kvaliteta. 

Nešto je trulo u Andaluziji, moraće Sevilja da udari nove temelje i krene ispočetka. No, prvo da obezbedi opstanak i ako je ikako moguće uradi nešto vredno pomena u Kupu kralja ili Ligi Evrope.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - OSMINA FINALA

Utorak

Sosijedad - Majorka 1:0 (1:0)

/Navaro 5/

Alaves - Sevilja 0:1 (0:0)

/Rakitić 48/

Sreda

19.00: (3,40) Hihon (3,30) Valensija (2,20)

20.00: (1,62) Bilbao (3,70) Espanjol (6,00)

21.00: (2,15) Betis (3,30) Osasuna (3,50)

21.00: (4,70) Levante (3,50) Atletiko Madrid (1,80)

Četvrtak

20.00: (25,0) Seuta (13,0) Barselona (1,07)

21.00: (2,90) Viljareal (3,40) Real Madrid (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaAlavesKup kraljaIvan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara