Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Ramos na tankom ledu u Parizu: Nema zagarantovan produžetak ugovora, svaka greška mogla bi skupo da ga košta

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.01.23. | 01:19

Na Parku prinčeva se lome da li će nastaviti saradnju...

Od kada je Florentino Perez stvorio prve Galaktikose, mnogi su pokušava da ga iskopiraju i bivali manje ili više uspešni. U taj proces ušli su i na Parku prinčeva uplivom petrodolara, i danonoćno rade na usavršavanju svoje verzije Galaktikosa kako bi se dokopali “ušatog pehara”.

Zbog Lige šampiona i su pretprošlog leta i sve resurse preusmerili na potpise Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarume, Ašrafa Hakimija... Jer, za sprovođenje hegemonije u domaćim okvirima mogu i bez njih, ali ne i do najdragocenijeg pehara. Iako su Sveci uparili Argentinca sa Nejmarom i Kilijanom Mbapeom, i stvorili atomsku navali, plan iz prve nije upalio. Dodatno su osnažili ekipu, a ukoliko se ni ove godine ne popnu na krov Evrope “provetriće” ekipu. 

Izabrane vesti

Žrtava će biti. I uvek ih bude. Ceh je platio Maurisio Poketino, a bez obzira na to da li će se Pari Sen Žermen dokopati pehara Lige šampiona ili ne, epizoda Serhija Ramosa na Parku prinčeva mogla bi da se završi na leto. Nalazi se na tankom ledu, ugovor mu ističe na kraju tekuće sezone, a prema pisanju uglednog L’Ekipa arapski vlasnici se kolebaju oko toga da li mu treba ponuditi novi. 

Zanimljiv je tajming, jer je Serhio Ramos poprilično kuburio sa povredama u prvoj sezoni. Više je bio van stroja, nego što je bio na terenu. Ali, imao je potpisan ugovor na dve godine i nije morao da brine. Sada je situacija drugačija i veterana bi svaka greška u nastavku sezone mogla skupo da košta. Preciznije, razlazom na leto, iako je ove sezone standardan i sakupio je 22 nastupa. 

Priča o rastanku Pari Sen Žermena i španskog štopera podgrejana je posle poraza Svetaca na gostovanju Lansu. Šampion je bio bez Lionela Mesija (dobio produžen odmor posle Svetskog prvenstva) i Nejmara (zaradio crveni karton u prethodnom kolu, po mišljenju mnogih namerno), a defanzivci pariskog kluba nisu uspeli da se izbore sa Loisom Opendom. Pogotovo je probleme pravio Serhiju Ramosu

Sa godinama je Španac izgubio na brzini i muči se protiv fizički dominantnih igrača. U tandemu sa Markinjosom mane Serhija Ramosa su zamaskirane, čuvao mu je brazilski štoper leđa i pokrivao ga kad god je mogao, ali su protiv Opende (dao gol i upisao asistenciju) i kompletnog Lansovog napada bili nemoćni. Prekinut je niz Pari Sen Žermena od 35 utakmica bez poraza i nekadašnji kapiten Real Madrida se našao na meti kritika. 

Ujedno se Serhio Ramos suočio sa prvim porazom u dresu Svetaca. Kada je bio na terenu Pari Sen Žermen je 27 puta trijumfovao i još sedam remizirao, a Španac je poslednji put doživeo poraz još maja pretprošle godine, kada je Čelsi nadigrao Real Madrid. Slabo izdanje u derbiju sa Lansom bi dobrano moglo da ga košta, jer u narednom periodu će njegovi potezi biti pod lupom.

A, možda Španac preduhitri vlasnike pariskog kluba i ne dopusti im da ga ponize, i dok traje zimski prelazni rok krene za Kristijanom Ronaldom. Kao što je Pari Sen Žermen pre dva leta stvarao svoje Galaktikose, tako je Al Nasr započeo taj projekat prethodnih sedmica.



tagovi

Pari Sen ŽermenSerhio RamosZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara