Aron Ramzdejl (©Reuters)
Aron Ramzdejl (©Reuters)

Ramzdejl je izgubio osmeh, nije mu rečeno zbog čega je ostao bez mesta startera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.11.23. | 12:23

Otac golmana Arsenala otkrio da je engleskom reprezentativcu teško palo što se dolaskom Davida Raje preselio na klupu; Navijači podsetili da je Ramzdejl još pre pola godine ogolio svoje slabosti

Ako je i bilo dileme, više je nema – David Raja je nova “jedinica“ Arsenala. Iako je Mikel Arteta u nekoliko navrata u prošlosti tvrdio kako su mu na svakoj poziciji potrebne po dvojica kvalitetnih igrača zbog zdrave konkurencije, favorit španskog stručnjaka na golu u prvoj trećini sezone je njegov sunadornik i pozajmljeni čuvar mreže Brentforda.

Otkako je početkom septembra stao na gol protiv Evertona u petom kolu, Raja više nije napuštao gol-liniju u utakmicama Premijer lige. Pride je branio i na svakom od dosadašnja četiri meča grupne faze Lige šampiona. U istom periodu Aron Ramzdejl, koji u prethodnoj sezoni nije propustio nijednu prvenstvenu utakmicu, branio je samo u okršajima Liga kupa protiv Brentforda i Vest Hema. Prošao je engleski reprezentativac Engleske put od sigurnog startera do “kup golmana“ u vrlo kratkom periodu, a to mu je palo vrlo teško. Govorio je tokom prethodne reprezentativne pauze o tome i sam, a da je tako potvrđuje i njegov otac Nik.

Izabrane vesti

"Aron je izgubio osmeh u odnosu na prethodni period. I teško je. Zaista je teško videti ga takvog i svi mu konstantno govorimo da mora da nastavi da se smeje", rekao je Ramzdejl senior u razgovoru za Jutjub kanal Highbury Squad.

Niku nije jasno zbog čega je Arsenal odlučio da u maju produži ugovor sa njegovim sinom na još četiri godine ako je već imao u planu da dovede novog golmana i veruje kako Arona najviše boli to što mu niko nije otkrio razlog zbog kojeg je izgubio status “jedinice“.

"Verovatno je razlog način na koji je sve učinjeno. Ne znajući pravi razlog, ali to je moja pretpostavka jer ni mi ne znamo zbog čega je Aron takav. Ponovo, on radi koliko može. Pokušava da da sve od sebe za tim. Optimističan je i učiniće sve da Arsenal pokuša da osvoji ligu. Aron će biti golman za kup utakmice, dok će Raja biti prvi izbor sve dok se nešto ne dogodi, nekakva povreda ili suspenzija. Aron mora da živi sa tim i on se sa time nosi iako mu nije rečeno da će tako biti. Od bilo koga. Moraš da daš šansu momku zaboga! Ako mene pitate, način na koji je to urađeno je pogrešan i možemo da diskutujemo o tome, ali odluka je takva", konstatuje Nik.

Izjave Ramzdejlovog oca samo su podgrejale temu o kojoj se već mesecima diskutuje na Ostrvu, a kao i u svaki drugi, i u ovaj slučaj umešali su se navijači. Pristalice londonskog kluba smatraju da znaju koji je razlog zbog kojeg je Aron izgubio ulogu startera. Naime, reč je o Ramzdejlovoj nemogućnosti da tokom čitavog meča ostane fokusiran na dešavanja na terenu, problem koji je sam Englez otkrio dok je pre skoro pola godine razgovarao sa Ijanom Rajtom i reperom Bagzijem Malounom u podkastu Premijer lige "Behind The Game".

"Ako tražite od mene da se fokusiram na utakmicu svih 90 minuta – gotov sam. Ne mogu to da uradim. Zato ulazim u interakciju sa navijačima i pevam pesme zajedno sa njima. Ako me neko vređa ili proziva, okrenem se i uzvratim mu. Dozvolim sebi dva ili tri minuta ludila, a onda se vratim na fudbal i ponovo imam period od 10-15 minuta čiste koncentracije. Ali onda shvatim da je poluvreme već iza ugla", otkrio je tada Ramzdejl.

I ko zna, možda zaista tom izjavom sebi potpisao presudu.



tagovi

Aron RamzdejlArsenalDavid Raja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara