Ranđelović na Olimpu, Olimpijakos u Ligi šampiona! Korak fali i Dinamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.19. | 23:00

Rozenborg i Krasnodar poraženi bez datog gola

Olimpijakos je mogao i više, Dinamo i više i manje, ali i jedni i drugi bi morali da budu zadovoljni psole prvih mečeva plej-ofa za Ligu šampiona. Dinamo zato što na revanš u Norvešku nosi dva gola prednosti, iako se posle sjajnog drugog poluvremena u nastavku bespotrebno povukao, pa je Rozenborg mogao da ublaži poraz od 0:2 na Maksimiru. A Grci ne samo zato što su savladali Krasnodar sa 4:0, već zato što su u potpunosti nadigrali Ruse u meču koji je obeležio Lazara Ranđelovića. Doskorašnji fudbaler Radničkog je meč počeo na klupi, ušao u na teren u 76, samo dva minuta postigao svoj prvenac u dresu pirejskog kluba, a potom još jedan čime je utabao domaćem timu put do čini se sigurnog plasmana Olimpijakosa u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja!

Ranđelović je bio apsolutno centralna figura meča, iako je Olimpijakos i pre njegovog ulaska bio dominantan tim, ali se mučio u završnici. Krasnodaru je sve vreme pretio brodolom, visili su Rusi na konopcima, ali je Olimpijakos bio milostiv. Samo je Migel Anhel Gerero pogodio filigranski preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora nakon što je Ruslan Kambolov jeftino izgubio loptu na svojoj polovini terena. Bio je tu Uroš Spajić da se postavi, ali previše je to bio dobar udarac Olijevog Španca.

Izabrane vesti

U nastavku je Olimpijakos usporio ritam, ali kako Krasnodar nije reagovao učinio je to Lazar Ranđelović, jer teško da će Krasnodar uspeti da napravi još jedan podvig nalik onom iz Porta pre sedam dana. Znali su to i Spajićevi saigrači, pa su krenuli po izjednačujući gol, ali su imali tu nesreću da je Pedro Martins u tom trenutku već u igru bio uvek Lazara Ranđelovića.

Prvo detalj iz 78. minuta. Matje Valbuena je povukao brzu kontru, Gerero je nesebično prepustio pas do dojučerašnjeg krilnog fudbalera Radničkog, a ovaj akciju krunisao pogotkom za konačnih 2:0. A onda i 85. minut i drugi Ranđelovićev gol u crveno-belom dresu pirejskog tima. Opet je razređena bila Krasnodarova odbrana, Ranđelović okida strelu sa 20-ak metara, ide ona uz samu stativu, pravo u srce gostujućeg tima.

U srcima navijača grčkog tima slika Lazara Ranđelovića, novog miljenika Karaiskakisa, čoveka koga će narednih dana u Pireju kovati u fudbalsko božanstvo na Olimpu. Za Krasnodar, tek da loš utisak bude potpun, šmekerski lob udarac Danijela Podensa za konačnih 4:0 i odlazak Atinjana u Ligu šampiona.

Jednom nogom je tamo i Dinamo, iako je – znate to svi – “2:0 najopasniji rezultat“. Fraza koju često koristi treneri kad izgube toliku prednosti, ali koja nije sasvim neutemeljena u realnosti. Opusti se valjda čovek, misli da je sve završio, a jedan gol menja sve. Srećom po hrvatskog šampiona tog jednog gola u njihovoj mreži na Maksimiru nije bilo, iako se Dinamo nudio, pa je Babađide David Akintola uzdrmao i prečku.

Ne menja to ipak utisak da je Dinamo zaslužio ovoliku prednost, pošto je u prvom delu igre bio mnogo bolji. Mislav Oršić je vezivao rivale u čvor, sigurno će Modri kroz koju godinu uzeti velike pare na njemu.  Baš je Oršić i postigao drugi gol za Modre posle ispucavanja golmana Dominika Livakovića. Pre toga je i Bruno Petković načeo goste sa penala koji je sam i iznudio. Neoprezan je bio Marijus Lundemo.

Da je Dinamo bio koncetrisaniji u završnici sve bi završio već u prvih 45 minuta, pošto je mogao do vrha da napuni mreži Rozenborga. Početkom drugog se doduše igrao s kapitalom, ali je sve skupa pokazao da je kvalitetniji tim od Rozenborga i teško će Norvežani nadoknaditi ovoliki minus.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA - PRVI MEČEVI

Utorak

APOEL - Ajaks 0:0

Kluž - Slavija Prag 0:1 (0:1)
/Masopust 28/

LASK Linc - Klub Briž 0:1 (0:1)
/Vanaken 10p/

Sreda

Dinamo Zagreb - Rozenborg 2:0 (2:0)
/Petković 8pen, Oršić 28/

Olimpijakos - Krasnodar 4:0 (1:0)
/Gerero 30, Ranđelović 78, 85, Podens 89/

Jang Bojs - Crvena zvezda 2:2 (1:1)
/Asale 7, Oro 76pen – Degenek 18, Garsija 46/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara