Markus Gizdol
Markus Gizdol

Rangnik doveo prijatelja da zameni Nikolića: Markus Gizdol novi trener Lokomotive

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 12:34

Doskorašnji strateg Kelna na klupi Moskovljana

Bivši asistent Ralfu Rangniku u Šalkeu, Markus Gizdol, novi je trener moskovske Lokomotive umesto otpuštenog Marka Nikolića.

Dogovor je postignut, a uskoro se očekuje i dolazak 52-godišnjeg Nemca u Rusiju, saopštio je klub.

Izabrane vesti

20.45: (3.10) ŠPANIJA (3.20) FRANCUSKA (2.55)

Reč je o defanzivno nastrojenom strategu, kom će ovo biti prvi angažman van granica Nemačke. Prethodni klub koji je vodio bio je Keln. Jarčeve je preuzeo 2019. kada su bili u zoni ispadanja. Uspeo je da ih sačuva u Bundesligi, ali naredne sezone ponovo je usledila borba za opstanak, pa je u aprilu ove godine došlo do rastanka. Prethodno je istu situaciju imao u Hamburgeru. Došao je kao spasilac 2016, uspeo da sačuva klub u najjačem rangu nemačkog fudbala, ali ne i da ponovi dobre rezultate u narednoj sezoni.

Tokom trenerske karijere, rano započete zbog prestanka igranja u 28. godini usled povrede, vodio je još Hofenhajm, Ulm, drugi tim Štutgarta i još neke niželigaše.

Gizdola u Rusiji čeka klub drugačijih ambicija od bundesligaša u kojima je radio. Lokomotiva je prošle sezone osvojila Kup i borila se za mesto u Ligi šampiona, ali je morala da se zadovolji Ligom Evrope.

Takmičenje na međunarodnoj sceni nije dobro počelo, pošto je Olimpik Marselj odneo bod iz Moskve, a Lacio bio uspešniji u Rimu. Što se tiče ruske Premijer lige, Lokomotiva je na četvrtom mestu sa šest bodova manje od vodećeg Zenita.

Ne deluje da su ti rezultati tako loši da bi Nikolić dobio otkaz, ali sportski direktor Rangnik ima drugačije viđenje.


tagovi

Markus GizdolRalf RangnikLokomotiva MoskvaMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara