Ralf Rangnik (©Reuters)
Ralf Rangnik (©Reuters)

Rangnik odjavio Šalke

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 16:52

Ekipa iz Gelsenkirehna u novom problemu...

Ponadali su se navijači Šalkea da bi iz mulja mogao da ih izvadi ekspert za takve stvari - Ralf Rangnik. Prvi razgovori sa iskusnim nemačkim stručnjakom bili su pozitivni, činilo se da će preuzeti ulogu sportskog direktora i kroz par sezona vratiti klub u sam vrh nemačkog fudbala. Ipak, danas je usledilo razočarenje, bivši trener kluba sa Veltins arene odustao je od ideje da ponovo radi u Gelsenkihenu.

Šalke je na pragu ispadanja iz Bundeslige, klub je ostao bez prvog finansijera Klemensa Tenisa, četiri puta je menjao trenera, a oko vrata mu visi dug od 200.000.000 evra. Plan je bio da se sa Rangnikom već naredne sezone vrati u Bundesligu, a potom i da se kroz par sezona domogne pozicija koje vode na evroscenu, drugim rečima: da se klub vrati gde i pripada. Ipak, kormilom broda koji tone će morati da upravlja neko drugi...

Izabrane vesti


Izgledalo je kao u bajci. Jedan od klubova sa najvećom tradicijom u Nemačkoj je poput junaka iz holivudske drame trebalo da dotakne dno, a da se potom vine u zvezdu pod palicom specijaliste za takve zadatke. Rangnik je verovatno i najzaslužniji čovek za vrtoglavi uspon RB Lajpciga i čitave Red Bulove fudbalske imperije, nosi velike zasluge i za uspon Hofenhajma na lestvici nemačkog fudbala, ali kako stoje stvari neće pomoći i Šalkeu da se vrati tamo gde mu je i mesto.

Grupa uticajnih simpatizera kluba je minule sedmice vodila pregovore sa 62-godišnjim stručnjakom, što je dovelo i do nesuglasica u samom vrhu nemačkog kluba, jer je sastanak sa Rangnikom obavljen iza leđa većeg broja klupskih odbornika, ali kada su se strasti smirile zarad višeg cilja, Nemac je povukao ručnu.

Obratio se javnosti i saopštio da se ipak neće latiti posla u Gelsenkirhenu.

"Pitanje Šalkea mi je blisko srcu. Duboko me je dirnula ogromna pozitivna reakcija navijača povodom mog potencijalnog povratka i samo potvrdila osećanja koja gajim prema ovom klubu. Imao sam veliku želju da se uključim i pomognem Šalkeu na teškom putu povratka na staze stare slave. Nažalost, zbog brojnih prepreka unutar kluba, trenutno nisam u mogućnoti da preuzmem odgovornost. Svim članovima i simpatizerima kluba želim da uspeju u nameri da svim silama ponovo ujedine Šalke na terenu i van njega i da idu do samog vrha".

------------------------------------------------

* Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

------------------------------------------------




tagovi

Ralf Rangnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara