Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Rangnik poslao 35-godišnjaka da debituje, Matić komandovao iz zadnje linije - u remiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 22:58

Rasterećeni rezultatskog značaja, na Old Trafordu napravili feštu od utakmice sa Jang bojsom (1:1)

Duel Mančester junajteda i Jang bojsa u poslednjem kolu Grupe F Lige šampiona nije imao značaj za konačan plasman na tabeli, pa su domaćini odlučili da se opuste. Remi 1:1 neće ih potresti...

Ralf Rangnik izveo je tim bez većine standardnih prvotimaca, koji ne samo da nisu bili na terenu, nego su dobili slobodno veče. Na klupi su bili samo sedmorica fubalera, među kojima i 35 godišnji Tom Hiton. Golman iz Čestera koji je ponikao na Old Trafordu, ali tokom šest godina provedenih u klubu (iz dva dela) nije imao priliku da debituje sve do večeras. Uveo ga je novi trener Mančester junajteda u 68. minutu umesto Dina Hendersona, koji je inače zamena Davidu De Hei, čije ime nije bilo u protokolu za ovu utakmicu. Kao ni Ronaldovo, Bruno Fernandešovo, Sančovo, Rašfordovo...

Izabrane vesti

Tom Hiton i Ralf Rangnik (Reuters)Tom Hiton i Ralf Rangnik (Reuters)

Sa kapitenskom trakom oko ruke ekipu je predvodio Nemanja Matić, doduše, na uobičajenoj poziciji u veznom redu. Igrao je srpski internacionalac štopera i to veoma dobro. Nije mogao bolje kod pogotka gostiju, iako je probao da blokira šut Fabijana Ridera u 42. minutu. Sjajno je šutirao krilni napadač švajcarskog tima posle poklona koji su mu nesporazumom dali Van de Bek i Van Bisaka.

Prelep gol postigao je i Mejson Grinvud, kada je u 9. minutu doneo prednost Junajtedu atraktivnim potezom na ubačenu loptu Luka Šoa.

Imali su domaćini inicijativu i bolje šanse u ovom meču, ali rezultat se nije dalje menjao. Deluje da ovo nije bila utakmica u kojoj je Rangnik zahtevao pobedu, više ga je zanimalo da na delu vidi neke nove nade Crvenih đavola. Tako je pored čašćavanja veterena Hitona priliku da debituju pružio i tinejdžerima Čarliju Sevedžu (18) i Zidanu Igbalu (18). Obojica su ušli uoči nadoknade, dok je 17-godišnji Šola Šoretajer ušao kada i Hiton, upisavši svoj četvrti nastup za seniorski tim, ali nikada s tako velikom minutažom (27 minuta).

Mnogo bitiniji od ovog meča je okršaj Atalante i Viljareala koji će odlučivati o drugom putniku u osminu finala, ali je taj duel pomeren za četvrtak zbog snega u Bergamu.

Zanimljivo, Tom Hiton nije najstariji Englez debitant u Ligi šampiona iako je stao među stative sa 35 godina i 237 dana. Prilično stariji od njega bio je Džon Lukić oktobra 2000. kada je branio za Arsenal sa 39 godina i 311 dana.

GRUPA F

Mančester junajted - Jang bojs 1:1 (1:0)

/Grinvud 9 - Rider 42/

Atalanta - Viljareal odloženo



tagovi

Nemanja MatićMančester JunajtedJang BojsMejson GrinvudRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara