Ralf Rangnik (©Reuters)
Ralf Rangnik (©Reuters)

Rangnik potvrdio: Tek kad mi Bajern bude rekao da me želi, videću da li i ja želim isto

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 15:24

Selektor Austrije otkrio da ga Bavarci jesu kontaktirali oko ideje da preuzme klupu minhenskog giganta

Prvo im je Ćabi Alonso rekao da ne ide iz Leverkuzena. Onda ih je odbio i Julijan Nagelsman kada je odlučio da nastavi na mestu selektora Nemačke. Zatim je odrečan odgovor stigao i od Unaja Emerija koji je produžio ugovor sa Aston Vilom. I tako je na red došao Ralf Rangnik, a i on kao da je shvatio da Bajern više nema preveliki izbog, pa drži Bavarce na žeravici.

Rangnik je u intervjuu za austrijski “90 minuten“ priznao da je bilo kontakata, ali ne i dogovora. Da li zato što želi da ispadne pošten prema reprezentaciji Austrije – sa kojom ima ugovor do 2026. godine – zato što tvrdi pazar ili zato što zaista nije siguran da mu se ide na Alijanc arenu, tek Rangnik deluje prilično ravnodušno na pomen mogućnosti da preuzme Bajern.

Izabrane vesti

Bez obzira na to što bi mu klupa bavarskog giganta – na stranu sad onaj kratak mandat u Mančester junajtedu – bio vrhunac trenerske karijere.

Kako bilo...

Bilo je kontakta sa Bajernom i o tome sam obavestio Fudbalski savez Austrije. Imamo odnos pun poverenja. Moj fokus je na državnom timu Austrije. Potpuno sam koncentrisan na Evropsko prvenstvo. Osećam se vrlo komforno ovde i trenutno, nema razloga da previše intenzivno i konkretno razmišljam o tom pozivu“, hladnokrvan je Rangnik u izjavi za “90 minuten“.

Šta bi trebalo da se desi da poziv uzme za ozbiljno?

To bi bio onaj trenutak kada bi mi Bajern rekao: 'Želimo te'. Onda bih i ja morao da se zapitam: Da li ja želim isto“.

Uverava iskusni strateg: nema veze sa novcem.

Novac ne bi imao nikakvu ulogu. Za mene je to pitanje drugih stvarI: Da li mogu da napravim razliku? Da li postoji šansa da razvijemo tim i budemo uspešni? To je ono što me pokreće. Kada se to promeni znaću da je vreme za penziju“.

Čini se da je to i pronašao u Austriji sa kojom, ponovimo opet, ima ugovor do 2026. godine. I mada bi svi mi rado menjali taj posao za onaj u Bajernu, konkretno pitanje za Rangnika: ostaje li do kraja?

“Ako budem želeo da radim nešto drugo prvo ću o tome razgovarati sa Fudbalskim savezom Austrije“.


tagovi

Ralf Rangnikreprezentacija AustrijeBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara