Antoni Elanga
Antoni Elanga

Rangnikov izum kratko trajao na Old Trafordu: Mančester Junajted prodao Elangu za 17.500.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 12:36

Žestoka konkurencija „oterala“ dete kluba sa Teatra snova

Možda je i mogao da ostane u Mančester Junajtedu i skuplja mrvice ali je procenio da mu je bolje da igra u Premijer ligi i posle devet godina je napustio Old Traford.

Krilni napadač Antoni Elanga je danas i zvanično realizovao transfer iz Mančester Junajteda u Notingem Forest za oko 17.500.000 evra. Švedski reprezentativac je sa Šumarima potpisao ugovor do 2028. godine.

Izabrane vesti

Elanga je u Junajted došao kao 12-ogodišnji dečak, prošao slavnu školu Crvenih đavola i debitovao kod Solskjera za prvi tim sa 19 godina u meču protiv Lestera. Već u drugom meču u Premijer ligi je postigao i prvi gol kada je zatersao mrežu Vulvsa, a sledeća sezona 2021/22 je bilo vreme prave afirmacije u prvom timu kada je na klupu došao Ralf Rangnik i u većini mečeva mu dao ulogu startera.

Euforija oko Elange je brz zapalila navijače Crvenih đavola, očekivao se novi biser iz sopstvenog pogona koji će godinama biti jak adut, ali dolaskom Erika ten Haga se situacija promenila. Holanđanin je doveo svog miljenika Entonija iz Ajaksa, a za pozicije u ofnazivnoj liniji tima su još konkurisali Rašford, Sančo, Garnačo... Elanga je izgubio minutažu, dobijao šansu na kašičicu i shvatio da Ten Hag ne računa ozbiljno na njega.

Brojni klubovi poput Borusije Dortmund, Lajpciga, Evertona i PSV Ajndhovena su postali svesni situacije u Mančesteru i počeli da opipavaju puls za mogući transfer ali Notingem Forest je bio najuporniji. Šumari su prvo hteli da ga pozajme ali Junajted je insistirao na definitivnom transferu.

Na kraju je Notingem pristao da plati traženih 15.000.000 funti i dobio je najveće pojačanje u dosadašnjem delu prelaznog roka. Pre Elange su otkupili Krisa Vuda od Njukasla po istoj ceni, a kao slobodan igrač je došao bek Ola Aina iz Torina.

Očekuje se da Elanginim stopama sa Teatra snova prema Notingemu krene i Din Henderson. Engleski golman je prošlu sezonu proveo u Forestu na pozajmici, a obe strane su raspoložene za reprizu. Čeka se samo zeleno svetlo Mančester Junajteda.


tagovi

Antoni ElangaZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara