Ranjiva je odbrana Frajburga, a TSC je dao gol svakom u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 10:09

Doduše, u Nemačkoj će igrati bez Rakonjca i Stanića, ali impuls sa Marakane hrabri Lazetićeve izabranike

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Braga, London, Frajburg. Nemački grad je treća evropska destinacija za tim iz Bačke Topole ove godine, u premijernom izlasku na međunarodnu scenu. Jesu naspram TSC-a skuplji i jači timovi, ali viceprvak Srbije nije ostavio loš utisak u dosadašnjem učešću u UEFA takmičenjima, ako izuzmemo dvomeč sa Portugalcima. Posle toga, od šest poluvremena u Ligi Evrope, na polovini  je imao pozitivan rezultat. Na sve tri utakmice je postigao po gol, vodio protiv Vest Hema i Frajburga, umalo preokrenu protiv Olimpijakosa i zato se nada pozitivnom impulsu na terenu bundesligaša, bez obzira na snagu tima Kristijana Štrajha (21 čas, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Iz meča u meč su izabranici Žarka Lazetića napredovali, deluju takmičarski, evoluiraju, prilagođavaju se protivniku. Derbi Mozzart Bet Superlige, protiv višestrukog šampiona Crvene zvezde, prikazao je sposobnosti tima Žarka Lazetića. Sličan model bi mogli da primene na još jednom gostovanju, pa nadaju pozitivnom rezultatu.

Iz takmičarskog ugla je bitnija utakmica za nemački tim koji traži prolaz dalje. TSC igra za iskustvo i ponos. U slučaju senzacije, situacija bi se drastično promenila u pokušaju da nastavi taklmičenje. Makar u Ligi konferencije.

Prvo poluvreme duela sa Frajburgom u Bačkoj Topoli je jedan od pozitivnih prikaza ekipe ove sezone u Ligi Evrope. Topolčani su poveli, držali vođstvo do poluvremena, hteli bi da ponove scenario, ali ovaj put da ostane tako do poslednjeg zvižduka. Istakao je Lazetić da je protivnik dobro analiziran i da je njegova ekipa spremna na sve faze igre. Ubeđeni su Topolčani da znaju kako da se odbrane od navale Frajburga, nadaju se da će uspeti kao u prvom okršaju da pronađu dobitnu kombinaciju (pogodak Nemanje Petrovića) i još po koji put matiraju Nou Atubolua. Očekuje se juriš domaćina, koji bi trijumfom otišao na devet bodova, i ne bi ga previše zanimao ishod drugog duela Grupe A, u kojem snage odmeravaju Vest Hem i Olimpijakos.

Ne prihvata Frajburg ponovo ulogu favorita, što potvrđuju i reči trenera Kristijana Štrajha da se u utakmicu mora ući profesionalno. Glavobolju nemačkom strategu zadakje činjenica da dva meča zaredom ne zna za pobedu na svom stadionu, takođe prima veći broj pogodaka kada je domaćin. Borusija iz Menhengladbaha je za poluvreme dala tri gola, koliko i Paderborn u Kupu Nemačke za ceo meč. TSC zna da je odbrana bundesligaša ranjiva. To je i pokazao. Sad hoće reprizu.

Doduše, bez Petra Stanića i Marka Rakonjca (obojica povređeni), mesto crnogorskog centarfora popuniće mladi napadač Ognjen Teofilović. Ostatak ekipe je na raspolaganju stručnom štabu. Ostaje pitanje da li će Žarko Lazetić poslati na teren usamljenog Jovanovića napred ili će mu eventualno priključiti još nekoga od krilnih napadača. Pretpostavlja se da će šef struke TSC-a pojačati vezu, te bi od starta mogao da se na terenu nađe tandem zadnjih veznih Milan Radin - Nikola Kuveljić.

-------------------------------------------------------

LIGA EVROPE, ČETVRTO KOLO, GRUPA A

Frajburg – TSC, 21.00 (TV Arena Premium 1)

Frajburg

Evropa park stadion

Kapacitet: 34.700

Sudija: Rohit Sagi (Norveška).

Projektovani sastavi

Frajburg (3-4-3): Atubolu - Sildilia, Linhart, Ginter - Doan, Egeštajn, Hofler, Grifo - Vajshaupt, Holer, Rol.

TSC (3-5-2): Ilić - Đorđević, Stojić, Ćalušić - Cvetković, Radin, Kuveljić, Đakovac, Petrović - Jovanović, Ćirković.


LIGA EVROPE – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

21.00: (1,15) Frajburg (8,00) TSC Bačka Topola (16,0)

21.00: (1,58) Vest Hem (4,00) Olimpijakos (5,90)





tagovi

TSC Bačka TopolaFrajburgLiga EvropeŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara