Rašid Sumaila (©MN Press)
Rašid Sumaila (©MN Press)

Rašid Sumaila ima novi klub

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.02.22. | 20:53

Igraće u drugoj ligi Katara

Leta 2018. u Crvenu zvezdu je posle Dušana Jovančića, Dejana Melega, Nikole Stojiljkovića, Milana Jevtovića i Zorana Popovića stigao i 25-godišnji štoper iz Gane, Rašid Sumaila. U to vreme povremeni reprezentativac doveden je na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa iz kuvajtske Al Kadsije, ali nije se naigrao u crveno-belom dresu.

Ostao je Sumaila na Marakani do isteka ugovora, ali samo zbog toga što Zvezda nije uspela da ga se reši u zimskom prelaznom roku. Sakupio je ukupno pet nastupa u dresu beogradskog kluba, a ostao zapamćen po kiksu u meču sa Voždovcem kada je svojom greškom omogućio Borku Duronjiću da savlada Zorana Popovića i prekine niz Crvene zvezde od 596 minuta, odnosno šest i po utakmica bez primljenog gola. Lično će period proveden u Srbiji, što mu je inače bio jedini angažman u Evropi, verovatno pamtiti po putovanju u Liverpul na meč Lige šampiona, iako se nije našao u protokolu za samu utakmicu.

Izabrane vesti

Po povratku u Kuvajt još malo je igrao za Al Kadsiju, a onda skoro godinu i po dana imao problem da nađe klub. Oktobra 2021. uzeo ga je Sahan iz Omana, ali se i tamo nije dugo zadržao. Uprkos jednogodišnjem ugovoru, uz opciju produžetka, posle samo nekoliko meseci Sumaila ima novi klub.

Mediji iz Gane pišu da će 29-godišnji štoper karijeru nastaviti ponovo u Kuvajtu, u drugoligašu Al Muajdaru. Dogovor je postignut do kraja sezone.


tagovi

Rašid SumailaZimski prelazni rok 2022FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara