Danoski protiv Napretka (© FK Novi Pazar)
Danoski protiv Napretka (© FK Novi Pazar)

Raskinuli Pazar i Danoski: Krilni napadač se vraća u Surdulicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 12:04

Odlazak posle dva i po meseca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Posle dva i po meseca, raskinuli su Novi Pazar i Zoran Danoski. Vest je mnoge iznenadila, s obzirom da je letošnje pojačanje iz lučanske Mladosti dalo značajan doprinos učinku Plavih u minulih sedam kola, posebno se istakavši golom za pobedu u minimalnom trijumfu nad TSC-om u Bačkoj Topoli (1:0). Osim toga, pogodio je i u porazu od Čukaričkog na Džaizkoin areni (1:2).

Izabrane vesti

Poznato je i novo, staro odredište tog 31-godišnjeg ofanzivnog veziste iz Makedonije, koji je rešio da se vrati u Radnik iz Surdulice, gde je tokom tri sezone i ostavio najveći trag u srpskom fudbalu.

Danoski je najavio da će se kasnije oglasiti povodom transfera u Surdulicu, a u pazarskoj upravi ističu da su se razgovori na tu temu intenzivirali u poslednjih deset dana.

„Danoski nam je saopštio da bi zbog porodičnih obaveza i problema želeo da je bliže kući. Zahtevao je od nas da ga pustimo. Izašli smo mu u susret i dozvolili mu da ode. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za nas i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere“, navode u sportskom sektoru superligaša sa Jošanice.

Vreme će pokazati kako će se sve ovo odraziti na pazarsku harmoniju, koja je veliki adut trenera Vladimira Gaćinovića u borbi za bodove, ali možda se nagoveštaj rastanka sa Danoskim desio još u trećem kolu i porazu od Javora (1:2) u Ivanjici, kada je prilično burno reagovao prilikom izmene.

Verovatno su, očekujući ovakav epilog saradnje s Makedoncem, Pazarci krajem prošle sedmice i reagovali angažovanjem iskusnog Nenada Gavrića, a na krilnim pozicijama imaju i Bojicu Nikčevića, Mitra Ergelaša, Mustafu Mujezinovića, Nikolu Bogdanovskog, Kur Kura, pa i u osnovi špica Luku Ratkovića.

Novi Pazar je sa 12 osvojenih bodova trenutno peti tim Mozzart Bet Superlige, a prvi meč bez Zorana Danoskog odigraće u petak (18.00) u Novom Sadu, protiv Mladosti GAT-a.

Što se tiče Danoskog, nema pravo da igra za vikend protiv Vojvodine, ali će treneru Draganu Radojičiću biti na raspolaganju za duel sa Voždovcem, zakazan za narednu sredu.


tagovi

Zoran DanoskiFK Novi Pazarnovi pazarNovi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara