Raspad šampiona, Alžir se vraća kući; Ben i Komori slave (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 19:04

Obala Slonovače deklasirale Alžirce - 3:1

Šampion se vraća kući bez ponosa, sa samo jednim osvojenim bodom i brdom problema. Alžir je pre takmičenja u Kamerunu važio za jednog od favorita Kupa afričkih nacija, ali je tim Đamela Belmadija odigrao, blago rečeno, sraman turnir.

Pokazali su mečevi protiv Sijera Leonea i Ekvatorijalne Gvineje da tim sa severa Afrike nije ni blizu optimalnog nivoa, a sudar sa Obalom Slonovače bio je za Alžirce sudar sa sivom stvarnošću – 3:1.Jednostavno, ovakav Alžir sa svim svojim zvezdama nije uopšte deo afričke elite. Spreman je za korenite promene, možda i dolazak nekog evropskog stručnjaka koji bi uspeo da popravi stvari.

Izabrane vesti

Praktično, Obala Slonovače se našalila sa Alžirom i na surov način istrgla im krunu afričkog šampiona. Nije bilo nikakve neizvesnosti, Alžirci su se trgli kada su imali već nenadoknadiv minus, a onda ih je u naporima da dođu do pozitivnog rezultata sprečio Badra Al Sangare. Prva zvezda alžirskog tima Rijad Marez uspeo je samo da promaši penal.

Kao igra mačke i miša. Tako je delovao sudar na papiru dva moćna tima. Kesi je tokom prvog poluvremena u paramparčad razneo vezni red Alžira predvođen Benserom. Užasno partiju pružio je i Said Benrama, Marez je bio te nešto bolji.

Obala Slonovače je odigrala muški, i vrlo raznovrsno. Tako je u 22. minutu Frank Kesi krunisao sjajnu kolektivnu akciju Slonova i asistenciju Pepea.

Koliko ništa ne štima u redovima Alžira najbolje je oslikao detalj iz 39. minuta. Tada je Sangare ostavljen sam posle jednog prekida. Imao je dovoljno vremena da se namesti i glavom pogodio mrežu.

Tačku na dominaciju slonova stavio je Nikolas Pepe, uz važnu ulogu prvotimca Ajaksa Alea. Istakli su reprezentativci Obale Slonovače kandidaturu za osvajanje turnira. Odigrali su mušku utakmicu, mada je Alžir u poslednjoj trećini meča odigrao vrlo dobro. Sve što su, sada već bivši šampioni, uspeli da urade bio je počasni pogodak Brahimija u 62. minutu. Neposredno pre toga Marez je iz penala pogodio prečku.

U drugom meču Ekvatorijalna Gvineja je igrala protiv Sijere Leone (1:0) i obradovala Komore i El Fardu Bena.

Ekvatorijala Gvineja je slavila pogotkom Ganeta i ostavila Sijera Leone na samo dva osvojena boda. Dovoljno da Komori sa tri osvojena boda uskoče u društvo četiri najbolja trećelasirana tima. Zaslužili su to El Fardu Ben i drugovi, makar zbog one herojske partije protiv Gane.

GRUPA E

Četvrtak

Obala Slonovače - Alžir 3:1 (2:0)

/Kesi 22, Sangare 39, Pepe 54 - Bendebeka 74/

Sijera Leone - Ekvatorijalna Gvineja 0:1 (0:1)

/Ganet 38/



tagovi

Kup afričkih nacijaSebastijan Ale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara