Foto: Reuters
Foto: Reuters

Raspadori koban po Juve: Vlahovićev het-trik promašaja i nesrećni tinejdžer ubrzali Interovo krunisanje

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 22:38

Aktuelni šampion petu uzastopnu sezonu slavi protiv Stare dame u Napulju

Treća je, izgleda, bila sreća za Napoli. Posle pokušaja sa Rudijem Garsijom i Valterom Macarijem, koji su u startu bili osuđeni na propast, deluje da bi rizik sa Frančeskom Kalconom mogao da se isplati aktuelnom šampionu Italije. Da spase ono što spasti se da.

Da stvari posle dolaska selektora Slovačke idu u dobrom smeru potvrdilo se i u derbiju 27. kola Serije A u kojem je Napoli na dramatičan način došao do pobede nad Juventusom (2:1), druge vezane posle koje plasman u Evropu ne izgleda kao nemoguća misija, ono što za Juventus osvajanje Skudeta definitivno jeste. Ako je i bilo navijača Stare dame što su verovale da njihovim tim do kraja može da učini trku za šampiona makar malo zanimljivom, više ih nema. U slučaju da u ponedeljak savlada Đenovu, Inter će otići na petnaest poena prednosti...

Izabrane vesti

Ne vredi, ni krizu kakva godinama unazad nije zadesila Napoli fudbaleri torinskog kluba nisu umeli da iskoriste ne bi li došli do pobede na jugu Italije, a posle večerašnje utakmice sa stadiona Dijego Armando Maradona vraćaju se bez osvojenog boda petu uzastopnu sezonu! Kao i prošle godine u Torinu, koban po ekipu Masimilijana Alegrija bio je Đakomo Raspadori, koji je u 88. minutu brže od svih natrčao na odbitak posle promašenog penala Viktora Osimena, a kojem je prethodio nespretan start tinejdžera Žozefa Nonža, mada će italijanska javnost bez ikakve sumnje deo krivice svaliti na pleća Dušana Vlahovića budući da je promašio tri izgledne prilike...

Srpski reprezentativac, koji je u 2024. godinu ušao poput furije, odličnu formu nije uspeo da potvrdi u Napulju. Njegov deseti prvenstveni gol u kalendarskog godini izostao je na jugu Italije, iako je Vlahović imao priliku da dosoli ranu i dalje aktuelnog šampiona. Tačnije tri, i to vrlo izgledne, svaku u prvom poluvremenu. Prvo je na centaršut Federika Kijeze glavom tukao malo pored stative, potom iz nešto teže situacije zatresao stativu lukavim lobom, da bi u smiraj prvog dela snažno gađao preko prečke posle šanse koju mu je oduzetom loptom u opasnoj zoni pospremio Danijele Rugani.

Negde između druge i treće Vlahovićeve prilike Napoli je poveo preko Hviče Kvarachelije. Karakterističnim volej udarcem u bliži ugao kakve je povremeno 'hvatao' u prošloj sezoni Gruzin je kaznio promašaje srpskog napadača i došao do devetog pogotka u šampionatu. Delovalo je dugo vrednog pobede, jer napadi Juventusa u nastavku su utihnuli i Napoli je deset minuta delilo od toga da po prvi put posle više od mesec dana sačuva mrežu.

Međutim, odbrana je nešto na šta će Kalcona u poslednjoj trećini sezone morati da poradi, a njenu smušenost i manjak agresivnosti u 81. minutu iskoristio je Federiko Kijeza i lukavim udarcem kroz šumu nogu protivničkih igrača ulio nadu Juventusu da može do preokreta. U tu svrhu Alegri je baš neposredno pre gola izvršio dvostruku izmenu, ali se nedugo zatim pokajao, jer upravo je golobradi Nonž, koji je dobio priliku u poslednjih četvrt časa igre, nespretnim startom skrivio jedanaesterac u završnici meča. Nije popularni Maks krio nezadovoljstvo zbog njegove neopreznosti, te je 18-godišnjeg Belgijanca dva minuta pošto je Napoli ponovo poveo izveo iz igre.

Skupa škola za momka, kojem je meč u Napulju bio tek četvrti u seniorskom timu Juventusa...


SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)

/Okafor 88/

Subota

Udineze - Salernitana 1:1 (1:1)

/Kamara 45+3 - Čauna 10/

Monca - Roma 1:4 (0:2)

/A. Karboni 87 - Pelegrini 38, Lukaku 42, Dibala 63, Paredes 82 penal/

Torino - Fjorentina 0:0

Nedelja

Verona - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Šviderski 78/

Empoli - Kaljari 0:1 (0:0)

/Jankto 69/

Frozinone - Leče 1:1 (1:0)

/Šedira 45+2 - Krstović 61 pen/

Atalanta - Bolonja 1:2 (1:0)

/Lukman 28 - Zirkze 57pen, Ferguson 61/

Napoli - Juventus 2:1 (1:0)

/Kvarachelija 42, Raspadori 88 - Kijeza 81/

Ponedeljak

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NapoliJuventusSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara