Fudbaleri Deportivo Kalija (Reuters)
Fudbaleri Deportivo Kalija (Reuters)

Raspršeni snovi Tolime o apsolutnoj tituli: Preokret Kalija za prekid šestogodišnjeg šampionskog posta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 03:31

Harold Presijado ponovo zablistao i rastužio Tolimu

Imala je Tolima velike snove... Snove o zvanju apsolutnog šampiona Kolumbije u 2021. godini, ali se Deportivo Kali postarao da oni ostanu nedosanjani. Umesto osmeha na licu, ekipa koja je zaslužila zvanje prvaka u prvom delu sezone, probudila se u jezeru hladnog znoja i shvatila da nije sanjala. Ispustila je prednost od jednog gola u revanšu (1:1 u prvom meču) koju je čuvala skoro do isteka sat vremena igre - 1:2.

Nova titula ostala je nedostižna, a najveći košmar Tolime bio je i u narednom periodu biće Harold Presijado, strelac vodećeg gola iz prve utakmice u Kaliju i čovek koji je večeras pretvorio penal u pogodak koji se na kraju ispostavio odlučujućim za podizanje pehara Verdiblankosa. Reč je o heroju koji je na poslednjih sedam utakmica za četvrti najtrofejniji klub Kolumbije postigao čak osam pogodaka. Dakle, iz nedelje u nedelju 27-godišnjak je bio suvo zlato za popularne "Proizvođače šećera" pomogavši im da se domognu prve titule šampiona države još od 2015. godine.

Izabrane vesti

Mirisalo je na potpuno drugačiji scenario kada je štoper domaćina Hulijan Kinonjez u 14. minutu nadvisio čuvara i centaršut Katana iz kornera pretvorio u vođstvo. Digao je na noge rasprodat stadion Manuel Muriljo Toro u Ibagueu. Krčkao se novi pehar u klupskim vitrinama - titula pod rednim brojem četiri i izjednačenje na osmoj poziciji najtrofejnijih kolumbijskih klubova sa Onse Kaldasom. To je bila realnost budući da su Atletiko Nasional, Miljonarios, Amerika i Deportivo Kali, Junior, Santa Fe i Independijente Medeljin nedodirljivi.

Gosti su imali drugačije planove. Đon Vaskez je pokazao zašto je tržišno gledano najvredniji fudbaler Kalija (1.100.000 evra) izjednačivši rezultat na 1:1, koliko je bilo pre tri dana u Kaliju. Međutim, nisu se Zeleno-beli tu zaustavili. U prvom poluvremenu nisu dobili penal za igranje rukom rivala, ali u drugom im se vratilo. Dvadesetak minuta pre kraja Presijado je namestio loptu na belu tačku i izveo savršen jedanaesterac, autoritativan, neodbranjiv...

Premalo je do kraja utakmice pokazala Tolima sa svega jednim udarcem u okvir gola i morala je da se pomiri sa činjenicom da će doživeti poraz u osmom međusobnom okršaju sa Kalijem ove godine... Ujedno i najvažnijem.

Jubilarna deseta titula za Verdiblankose. Titula kojom su napravili razliku u odnosu na Junior i Santa Fe sa po devet trofeja. Međutim, društvo koje čine Atletiko Nasional sa 16, odnosno Miljonarios i Amerika sa po 15 trofeja je za sada na nedostižnoj razdaljini.


tagovi

Kolumbija 1Deportivo KaliDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara