Kalvert Luis i Dinj slave gol (©Reuters)
Kalvert Luis i Dinj slave gol (©Reuters)

Raspucao se Kalvert Luin - vratio se pobednički sjaj Evertonu! Fulam nije za Premijer ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 14:45

Dva gola engleskog napadača i prvi trijumf Karamela posle četiri kola stagnacije, Fulam nije iskoristio tri uzastopna penala, odnosno pet od poslednjih osam...

Učinilo se na trenutak da bi Everton mogao da bude pravi hit Premijer lige ove sezone, ali je posle pet kola renesanse usledio pravi košmar za ekipu Karla Anćelotija sa četiri kola u kojima je osvojen smao jedan bod. Daleko od toga da je Everton već otpisan u šampionskoj trci, pogotovo jer bi samo jedna varnica ponovo mogla da zapali društvo s Gudison Parka.

Baš zato je današnja utakmica i pobeda nad Fulamom rezultatom 3:2 (3:1) bila preko potrebna Evertonu da vrati pobednički sjaj i ostane u konkurenciji za Ligu šampiona, pa čak i krunu posle ovih devet kola.

Izabrane vesti

Everton se posle onog ludog remija s Liverpulom i vezanih poraza od Sautemptona, Njukasla i Mančester junajteda slavio na Krejven Kotidžu, a što je najvažnije – ponovo se raspucao Dominik Kalvert Luin! Nova dva pogotka kraj svog imena i prezimena upisao je engleski napadač, jedan od sinonima Evertonovog uspona na startu takmičarske godine, što će značiti ne samo njemu, već i celoj ekipi na polju samopouzdanja. Kalvert Luin je već stigao do brojke od deset ligaških pogodaka, prvi je igrač koji je to uspeo u engleskom prvenstvu ove sezone, a samim tim je i prvi strelac takmičenja! Dosad je pogađao metu već 13 puta u svim takmičenjima!

Protiv ovakvog Fulama nije mu trebalo mnogo, kao ni njegovim saigračima da bi se došlo do pobede, iako je Fulam u drugih 45 minuta pružio solidan otpor koji nije znao da materijalizuje na pravi način. Bez obzira na tesan poraz i činjenicu da su iza VBA, Barnli (dva kola manje) i Šefild Junajted (utakmica manje), Fulam sa ovakvom igrom nema čemu mnogo da se nada i evo, ni posle devet rundi ne pokazuje kvalitet dostojan premijerligaškog fudbala i ostanka u elitnom društvu.

Skot Parker se za ovu utakmicu odlučio da Aleksandra Mitrovića ostavi na klupi od starta. Srpski reprezentativac imao je težak period iza sebe na reprezentativnom planu, a osim toga postigao je samo dva gola u Premijer ligi, pa je Skot Parker odlučio da ga proba kao rezervu i da mu samo pola sata na terenu. Karlo Anćeloti ništa nije prepuštao slučaju i posle svih nepovoljnih rezultata poslednjih sedmica na Fulam poslao najjači sastav.

Seriju golova na Krejven Kotidžu otvorio je Kalvert Luin već posle nepunih 60 sekundi na dobru asistenciju Rišarlisona. Fulam je nakratko izjednačio preko Bobija Rida u 15. minutu, ali je do poluvremena gostujuća ekipa imala ubedljivo vođstvo. Ponovo je Kalvert Luin bio strelac u 29. minutu, ovog puta na dobro ubacivanje Lukasa Dinja, koji je nekoliko trenutaka kasnije proigrao i Abdulaja Dukurea za velikih 3:1!

Nastavak utakmice jeste pripao domaćinu, ali se to nije previše osetilo u rezultatskom smislu. Fulamu su penali postali kao kazna, jer gotovo zastrašujuće zvuči podatak da njegovi igrači nisu uspeli u gol da pretvore pet od poslednjih osam udaraca sa kreča, odnosno poslednja tri zaredom! Njih su izveli Aleksandar Mitrović, Ademola Lukman i danas Ivan Kavaleiro, koji je bio neprecizan u 68. minutu. Fulam je ipak stigao do tog drugog gola preko Rubena Loftus Čika zahvaljujući dobroj viziji Lukmana koji sada na sve načine pokušava da se iskupi za onaj sramno izveden jedanaesterac protiv Vest Hema pred reprezentativnu pauzu.

Umesto da još više napadnu, fudbaleri domaćeg sastava potpuno su stali i u završnih dvadesetak minuta nisu uspeli da stvore nijednu izglednu šansu za gol! Everton je prebrodio krizu u nastavku i nekako osigurao tri boda, s kojim ostaje u gornjem domu Premijer Lige.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

/Fernandez 10ag, Abraham 65/

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

/Konsa 47 – Velbek 12, Marč 56/

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)

/Son 5, Lo Selso 65/

Mančester Junajted - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)

/Bruno Fernandeš 56pen/

Nedelja

Fulam - Everton 2:3 (1:3)

/Rid 15, Loftus Čik 70 - Kalvert Luin 1, 29, Dukure 35/

15.00: (2,90) Šefild Junajted (3,25) Vest Hem (2,50)

17.30: (3,10) Lids (3,40) Arsenal (2,30)

20.15: (2,00) Liverpul (3,60) Lester (3,70)

Ponedeljak

18.30: (2,80) Barnli (2,85) Kristal Palas (2,90)

21.00: (2,40) Vulverhempton (3,20) Sautempton (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dominik Kalvert LuinAleksandar MitrovićEvertonFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara