Žarko Lazetić (©Starsport)
Žarko Lazetić (©Starsport)

Rast i ideje TSC-a: Nijednom nismo imali igrača kola ove sezone, jer se sada sve podrazumeva

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.03.24. | 10:21

“Ovaj da dva gola – nema veze. Prošle godine su očekivanja bila niža, svake nedelje naš je igrač kola“, kaže Žarko Lazetić

(Od dopisnika iz Bačke Topole)

Suvereno na trećem mestu Mozzart Bet Superlige. Istina sa devet bodova manje od Crvene zvezde, ali i sa čak 11 više od Čukaričkog. I pride uz, ako izuzmemo večite, prilično dominantne igre. Bilo je tu naravno i perioda krize, ali 24. kolu TSC se razmahao i inače vrlo tvrdu i neugodnu ekipu Mladost u Lučane ispratio sa četiri komada u mreži.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić naravno zadovoljan, mada uz neki gorak osećaj u ustima da se partije njegovog tima ove sezone ne vrednuju kao u prethodnom ciklusu takmičenja.

Od TSC-a su sada ogromna očekivanja. Odigrali smo protiv veoma dobre ekipe u Kruševcu nerešeno i onda se piše da ja sam video da je to kiks i ne znam ni ja šta, to je smešno. Nismo imali igrača kola nijednom ove sezone jer se sada negde to podrazumeva. Ovaj da dva gola: ma, nema veze. A, prošle godine dok su bila očekivanja niža, svako kolo je bio igrač kola. Sada mi to treba da nosimo, moji igrači i ja o tome razgovaramo“, sumira Lazetić utiske posle pobede protiv Mladosti.

Onako usput i to „potcenjivanje“ fudbalera TSC-a. Mada je pitanje koliko ih ko zaista potcenjuju. Salcburg je Petra Ratkova otkupio za 5.000.000 evra, Veljko Ilić i Nemanja Stojić su bili i na spiskovima selektora Dragana Stojkovića. Pa opet, kao da Lazetić traži još više poštovanja za svoje pulene.

"Ne bih se mešao u posao selektora jer zna šta radi, imamo jako dobru reprezentaciju. Ali može da dođe da pogleda neku utakmicu ovde, ipak su odlični uslovi. Dolazi ovde Čukarički, sa Vojvodinom igramo u Novom Sadu i to je prilika svakom igraču da se pokaže pa i selektoru“.

No, dobro, da se mi vratimo na aktuelni trenutak i činjenicu da je TSC četiri puta matirao protivnika koji je u proteklih pet utakmica primio samo jedan pogodak. Zanimljivo, Lazetić otkriva da je za pripremu utakmice sa Lučancima posmatrao duel Liverpula i Mančester Sitija.

Zamisao je da imamo jasne pozicije i da igrači mogu da menjaju mesta. Imamo te mobilne igrače, to volim. Mogu da rade presing, a dobri su i na lopti. Koristili smo centralnog napadača i u prva dva kola, koristićemo i dalje. Od nedelje do nedelje se ne menja to šta mi želimo da igramo, bez obzira da li igraju Marko Rakonjac ili Uroš Milovanović, i oni rade slične stvari iako su različitih karakteristika“, počeo je Lazetić nešto detaljniju analizu.

Pa da je nastavimo, jer cilj TSC-a je da se što više približi evropskom modelu fudbala.

Od utakmice u Pančevu je bilo dosta čovek na čoveka i želeli smo te ekipe koje nas čekaju da probamo na taj način da više izvlačimo i ostavljamo prostor jer su tu svi igrači koji napadaju dubinu. Sad isto, osim Stanića, Đakovac je takav tip, ali se povredio, bio je planiran u prvoj postavi. Ideja je da igramo intenzivan fudbal i da se približimo Evropi. Imali smo to iskustvo da igramo sa takvim ekipama i videli smo da i u intenzitetu i u skraćivanju prostora kaskamo za njima. Trudimo se koliko god možemo da to treniramo i tako i da igramo jer nam je cilj da ponovo izađemo u Evropu i da budemo još konkurentniji, da ostvarimo neku pobedu“, istakao je Lazetić.

Do Evrope svakako ima vremena i teško da će ona izmaći klubu. Topolski sportski klub sada ušuškan na trećem mestu što može da bude i problem, ali Lazetić je uveren da ekipa neće „prerano na odmor“.

Nisam siguran da ne možemo gore, ali ni dole. Mi smo ipak sportisti. Imamo naše ciljeve koji nemaju veze sa trenutnom pozicijom na tabeli. Videlo se kako vodim utakmicu i kako moja ekipa igra. Do kraja je u opticaju 36 bodova, dokle god je tako mi ćemo se boriti i za gore i da ne odemo dole, ali pre svega da napredujemo i probamo da pobeđujemo. To neće na nas uticati u nekoj pripremi, sportski je da se nadaš i da veruješ, ali i da imaš neku dozu straha i opreznosti da možeš da odeš dole. To će biti sve dok igramo fudbal“, ističe Lazetić.

Posebno zadovoljan zbog toga što je TSC i ove sezone lansirao nekoliko mladih igrača. Veljko Ilić je doduše već duže vreme standardan, ali Miloš Pantović je blizu desetog pogotka u dresu tima iz Bačke Topole, dok je u startnih 11 i sve češće Vukašin Krstić, od skora prekomandovan na poziciju desnog beka. Čeka se oporavak Mateje Đorđevića, kojem je već ukazano poverenje u odbrani.

Igramo sve vreme sa tri bonusa i to golman, štoper i napadač što su osetljive pozicije. Prošle sezone smo imali dva, sada nam je nedostajao Đorđević koji je povređen. Retko koja ekipa sem Voždovca ima to, a mi smo još plasirani tako visoko“, naglasio je šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

Utorak

TSC - Mladost 4:1 (1:0)

/Ćirković 2, 67, Pantović 58, Jovanović 71 – Veličković 74/

Čukarički - Spartak 2:2 (1:0)

/Adžić 29 , 51 - Martinović 55 , Ubiparip 80/

Novi Pazar - Voždovac 2:2 (1:1)

/Suma 13, 55p - Vilka 22, Savić 90+4/

Javor - Radnik 2:1 (2:0)

/Gojković 4, Mićić 32 – Oreščanin 83/

IMT - Vojvodina 1:3 (0:1)

/M. Luković 83 - Lambulić 10ag, Seri 59, 90+3/

Sreda

14.00: (1,90) Radnički 1923 (3,45) Železničar (3,80)

16.55: (1,20) Partizan (6,75) Napredak (14,0)

19.00: (14,0) Radnički Niš (6,50) Crvena zvezda (1,17)



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara