Milan Rastavac (©Starsport)
Milan Rastavac (©Starsport)

Rastavac: Imamo probleme sa stomačnim virusom, ali i obavezu da budemo apsolutno dominantni u gradskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 16:45

„Očekujem potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na onu sa početka sezone“, poručuje strateg Lala

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Seriju od četiri utakmice bez pobede srpska Stara dama je prekinula trijumfom u Kruševcu protiv Napretka (2:0). U taboru Lala veruju da će pobednički niz nastaviti i u preostalim utakmicama do kraja jesenjeg dela sezone. Prvi u nizu mečeva jeste gradski derbi, u kojem će na „Karađorđu“ odmeriti snage sa novajlijom u Mozzart Bet Superligi, ekipom Mladosti GAT (subota, 20.00, TV Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac očekuje potpuno drugačiji meč u odnosu na onaj sa starta šampionata, kada su njegovi izabranici ubedljivo slavili sa 4:0.

Mislim da će ovo biti drugačija utakmica od one prve, kako sa aspekta igrača koji su igrali, tako i sa apekta dešavanja unutar utakmice. Mladost ima pozitivan niz u nekoliko poslednjih utakmica, ali i mi smo pokrenuli naš u prošloj utakmici i u ovoj moramo da ga nastavimo. Utakmica će se razvijati onako koliko mi budemo uspešni u kreiranju šansi za gol i postizanju pogodaka. Verujem da ćemo uspeti da otvorimo utakmicu onako kako nama odgovara i da ćemo moći potom da je lakše privedemo kraju“, rekao je Milan Rastavac na konferenciji za medije.

Istakao je da pred njima obaveza da upišu novi trijumf.

Ispred nas je jedna utakmica u kojoj postoji obaveza da se pokažemo kao apsolutno dominantan tim. Neće nam biti lako, ali znamo da nam je to obaveza, a njoj pristupamo maksimalno odgovorno. Postoje svi preduslovi da se to desi, a na nama je da to pred mnogo naših navijača i učinimo“.

Rastavac je poručio da imaju problema sa virusom u ekipi, pa neće moći da računa na sve igrače. Ipak, nije naveo o kojim je fudbalerima reč.

Imamo određenih problema sa stomačnim virusom ove nedelje. Pojedini igrači su ga preležali, a neki su danas odsustvovali sa treninga, tako da nećemo imati sve igrače na raspolaganju, ali verujem da će oni koji budu tu opravdati poverenje“.

Starteg Vojvodine je dodao da se od početka sezone iskristalisalo najboljih jedanaest, ali da su rotacije u timu imperativ zbog izuzetno gustog rasporeda.

U sličnoj smo situaciji sad kao i na početku sezone, ali sa različitim problemima. U početku smo tražili tih jedanaest koji će homogeno najbolje da funkcionišu, ali ovaj drugi deo polusezone pokazuje da je toliko utakmica u kratkom vremenskom roku da su određene rotacije neophodne. Prema tome, neće se desiti da jedan tim igra više utakmica zaredom, ali je istina da smo sve bliže tome kojih je to najboljih jedanaest koji funkcionišu zajedno“, zaključio je trener Novosađana.

Kapiten Stare dame Stefan Đorđević poručio je da je pred njima obaveza da trijumfuju u svim preostalim susretima do kraja ove kalendarske godine.

Sigurno neće biti laka utakmica. Međutim, preostale su još tri utakmice u prvenstvu do kraja polusezone. Idemo prema našem cilju i najbitnije je da smo izašli iz rezultatske krize. Imamo obavezu prema našim navijačima da pobedimo, ne samo ovu, nego i naredne utakmice, uključujući i meč u Kupu. Nijedna utakmica nije laka i zato pozivam navijače da još jednom ispune stadion i da se radujemo svi zajedno posle meča“, rekao je bek Vojvodine.



tagovi

FK VojvodinaMladost Novi SadMilan RastavacStefan ĐorđevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara