Rastavac (© Star sport)
Rastavac (© Star sport)

Rastavac: Malbašiću nije potrebno prilagođavanje, igrao je ovde kad je liga bila na višem nivou

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 09:24

„Izdanjem u Kragujevcu je potvrdio razloge zbog kojih smo ga doveli“, kaže trener Vojvodine

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Kišom natopljen teren stadiona „Čika Dača“ nije sprečio fudbalere Vojvodine da još jednom demonstriraju igrački kvalitet. Ubojiti Veljko Simić i povratnik Filip Malbašić kreirali su treći prvenstveni trijumf Novosađana, koji bi, ukoliko nastave ovakvom tempom, mogli da predstavljaju možda i najozbiljnijeg konkurenta beogradskoj Crvenoj zvezdi u borbi za šampionsku krunu.

Izabrane vesti

Od samog starta utakmice bilo je jasno da je pobeda jedini predmet interesovanja izabranika trenera Milana Rastavca na gostovanju u Šumadiji. Posle dve neiskorišćene prilike u prvom poluvremenu, Novosađani su sredinom drugog otključali bravu Kragujevčana i trasirali put ka trijumf.

„Pre svega bih čestitao igračima obe ekipe koji su u teškim uslovima za igru pružili maksimum. Bili smo svesni da će se utakmica svesti na određene periode, kad protivnika treba da držite pod kontrolom. Mislim da je igrački kvalitet presudio da prelomimo utakmicu. Na nama je da se potrudimo da održimo ovaj kontinuitet pobeda, što sigurno neće biti lak zadatak“, ocenio je Rastavac.

Strateg Vojvodine osvrnuo se i na nastup najnovijeg pojačanja Filipa Malbašića, koji je na povratničkom debiju zatresao mrežu.

„Malbašić je igrač kome nije potrebna bilo kakva vrsta adaptacije, s obzirom da je već bio član Vojvodine, u periodu kad je prvenstvo bilo na jednom, usudiću se da kažem, višem nivou. Izdanjem u Kragujevcu na određeni način samo potvrdio sve one razloge zbog kojih smo i odlučili da ga dovedemo“, dodao je Rastavac.

Fudbaleri Radničkog 1923 doživeli su prvo razočaranje u novoj sezoni, i to posle tri utakmice bez pretrpljenog poraza. Borili su se koliko su mogli, ali su ovoga puta naišli na objektivno jačeg protivnika, koji je zasluženo odneo bodove sa „Čika Dače“.

„Znali smo odakle nam preti opasnost i da Vojvodina ima izuzetno brze i tehnički potkovane igrače koji napadaju dubinu. U prvom poluvremenu je ekipa Vojvodine u potpunosti limitirala našu napadačku igru, tako da smo bili potpuno bezopasni. Početkom drugog poluvremena konačno smo uspostavili neku vrstu balansa na terenu, ali smo nesrećni primli gol. Zatim smo se otvorili, pokušali da sa par izmena pojačamo ofanzivni potencijal ekipe, međutim, Vojvodina je u finišu utakmice uspela da postigne još jedan pogodak, posle čega je sve bilo gotovo“, izjavio je Darko Milisavljević, pomoćni trener Radničkog 1923.

Ovaj poraz ne remeti previše planove Kragujevčana, koji se okreću pripremama za naredni prvenstveni izazov protiv Voždovca na krovu Tržnog centra „Stadion“.

„Poraz neće previše uticati na atmosferu u ekipi, s obzirom da je došao od objektivno kvalitetnijeg protivnika. Imamo put koga planiramo da se držimo i verujem da ćemo već protiv Voždovca ostaviti bolji utisak“, ocenio je Milisavljević.



tagovi

Milan RastavacFK VojvodinaFilip Malbašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara