Rastavac nezadovoljan kriterijumom suđenja i isključenjem Simića: Sa terena je izgledao da nije bilo kontakta

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 21:03

"Ali, moraću da pogledam snimak... Utisak mi je da je ovo još jedna utakmica u koji nismo uzeli ono što smo zaslužili", kaže odlični strateg

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Nakon remija u Lazarevcu Sa Kolubarom, Lale su večeras pred svojom publikom upisali novi protiv Mladosti iz Lučana (1:1). Vojvodina je bila konkretniji rival na terenu, bila bliža pobedi, ali ipak činjenica da su igrali celo poluvreme bez najboljeg strelca Veljka Simića (dobio crveni karton), predstavljala je veliki nedostatak domaći tim.

Izabrane vesti

Stara dama je uspela da dođe do vođstva, nakon što je Nemanja Nikolić realizovao jedanaesterac, ali je desetak minuta kasnije poravnanje Lučancima doneo bivši Vošin igrač Milan Bojović.

Šef stručnog štaba Novosađana Milan Rastavac smatra da nije bio opravdan drugi žuti karton koji je arbitar pokazao Veljku Simiću, uz ogradu da još uvek nije pogledao snimak te situacije.

"Nisam imao priliku da vidim snimak, ali sa terena mi je izgledalo da je start bio bez kontakta. Međutim, ponavaljam, to je trenutno moj utisak dok ne pogledam snimak", kazao je trener Vojvodine Milan Rastavac na konferenciji za medije posle susreta.

Poručio je da je sudijski kriterijum imao uticaja na igru.

"Utisak mi je da je ovo još jedna utakmica u koji nismo uzeli ono što smo zaslužili. Razloge možemo tražiti na raznim stranama, ali jedan deo se svakako odnosi na kriterijum suđenja unutar utakmice jer se često igra svodila jedan na jedan, pa unutar te igre te sudijske odluke imaju uticaj, a vi ćete proceniti da li je to bilo na ovu ili na onu stranu".

Rastavac je dodao da nije zadovoljan rezultatom, ali da svakako jeste izdanjem svoje ekipe, posebno što su igrali sa igračem manje celo drugo poluvreme.

"Ušli smo u utakmicu kako smo želeli, ali ovo je još jedan utakmica u kojoj je protivnički golman bio najbolji igrač našeg rivala. Bio je danas izuzetno dobar. Nismo imali sreće da postignemo gol i mislim da bi gol ili dva u uvodnom delu utakmice odveo meč u drugom smeru. Sve u svemu, čestitam igračima šta su sve izdržali danas. Rezultatom nismo zadovljni, a ne možemo da budemo nezadovoljni onim što smo prikazali, posebno u periodu kad smo igrali sa desetoricom, kao i završnim delom utakmice, kada smo pokazali veliku želju da dođemo do tri boda. Nemamo mnogo vremena za razmišljanje i spremamo se za gostovanje u Surdulici, koje je več u četvrtak", zaključio je strateg Novosađana Milan Rastavac.

Trener Mladosti iz Lučana Dragiša Žunić istakao je da su zasluženo osvojili bod, ali da ne bi bilo nezasluženo da je Vojvodina stigla i do sva tri.

"Vojvodina je dosta dobro ušla u meč. Trudili smo se da odgovorimo koliko možemo. Imali su nekoliko dobrih prilika za vođstvo, ali sredinom prvog poluvremena smo se podigli i imali sjajne prilike preko Jojića i Gordića. U drugom poluvremenu smo imali igrača više, i umesto da to iskrostimo, odigrali smo najslabije taj period od crvenog kartona do primljenog gola. Posle toga, podigli smo se i uspeli da izjednačimo, a onda imali priliku da možda i preokrenemo meč. Kasnije je Vojvodina imala nekoliko dobrih prilika i ne bi bilo nezasluženo da je došla i do pobede. Zadovoljni smo osvojenim bodom, a Vojvodini želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Bilo je prelepo prisustvovati ovakvom događaju, vidi se da je to neka nova Vojvodina. Čestitam i svojim momcima na igri i, po meni, zasluženom bodu", kazao je Žunić posle meča.

Žunić je takođe prokomentarisao sudijske odluke sa meča.

"Nemam neki poseban komentar na suđenja. Mislim da je bila ispravna odluka dodeljivanje drugog žutog kartona (prim. aut. Veljku Simiću), ali smatram da je Bojoviću i Simiću bespotrebno dodeljen prvi žuti karton pre toga", zaključio je šef stručnog štaba Lučanaca Dragiša Žunić.


tagovi

Milan Rastavacveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara