(© Reuters)
(© Reuters)

RASTURANJE: Deca se igrala i poručila dedicama – ističe vam rok trajanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 22:01

Ubedljiva i igrački i rezultatski, Barselona protiv Reala osvojila pehar Superkupa Španije – 3:1

Igra brk Đoanu Laporti i navijačima Barselone. Ideja o promociji mladosti, vezivanju talentovanih fudbalera dugotrajnim ugovorima i nametanje obeštećenja od 1.000.000.000 evra napokon je je dobila na značaju. Gavi i Pedri, taj tandem vezista u koje se Katalonci kunu, podsetili su na Liliputance i doslovce vezali noge Guliveru obučenom u opremu Real Madrida, oborili taj grandiozni tim naučen da osvaja finala kad se u njima pojavi. Ne i u Rijadu, gde je velikan sa Nou Kampa u završnoj utakmici Superkupa Španije decenijskog protivnika – rasturio.

Ne, nije ga dobio. Ne, nije mu se osvetio na onih 1:3 na stadionu „Santjago Bernabeu“ u prvenstvu. Učinio ga je nevidljivim. Hteli su Saudijci spektakl, međutim, nisu ga dobili, izvedba Ćavijevog tima podsetila je na ono vreme kad Barsa sa Mesijem, Ćavijem i Inijestom sakrije loptu nekom timu iz Primere i sa njim se poigrava. Real je u podrumu, a Barsa na sedmom nebu, gde glanca 13. trofeja Superkupa Španije – 3:1.

Izabrane vesti

U Kataloniju su ga posle pet godina čekanja donela deca. Gavi i Pedri. Pogotovo prvi, jer je namestio dva gola – identična, Robertu Levandovskom i Pedriju – i nagovestio da izrasta u oružje i na putu ka preostala dva trofeja, u Kupu kralja i Primeri. Pedri mu je pomagao u kombinatorici, sredinom drugog poluvremena i sam postigao gol i tako navijačima omogućio da se sete sličnog izdanja u Madridu aprila prošle godine, kad je bilo čak 4:0.

Maltene sva tri gola je Barsa je postigla na sličan način: izašla bi u pritisak, provocirala grešku belog tima, razvila kontru ili polukontru i onda ka kažnjavala. Košarkaši bi rekli iz mis meča. Jer, strelci su prilikom šuteva ostajali neometani... Čak je pobeda Barselone mogla da bude ubedljivija, da nije Tibo Kurtoa „skinuo“ nekoliko zicera.

Ispostavilo se da je belgijski golman jedini bio na nivou zadatka za u sastavu Karla Ančelotija, koji izgleda umorno, iscrpljeno, pregaženo, demotivisano. Jesu veliki šampioni Luka Modrić (37), Toni Kros (33), Dani Karvahal (31), mada iz vizure ove utakmice i perspektive Barseloninih talenata deluje da su pred penzijom.

U pitanju je najmanje važno takmičenje, ali kad se pehar osvoji protiv Reala, onda je to razlog da se i Ćavi nasmeje. Ipak je prvi put podigao trofej sa Barselonom.



F

INALE SUPERKUPA ŠPANIJE

REAL MADRID – BARSELONA 1:3 (0:2)

/Benzema 90+3 – Gavi 33, Levandovski 45, Pedri 69/


tagovi

RealReal MadridGaviPedriBarselonaĆaviSuperkup Španije

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara