Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Rat ne prestaje ni u trenucima slavlja, Murinjo se pita: Gde je Kasano? Dibala proveravao Del Pjerov vid

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 01:08

Frančesko Toti i Danijele de Rosi prisustvovali spektaklu...

Gde Žoze Murinjo dođe, tu se nastane velika očekivanja. S punim pravom, ma koliko da je fudbal koji forsira ‘prevaziđen’, kako često ume da mu se spočitava. Da li je Roma igrala atraktivno i koliko je golova postizala sećaće se jednoga dana samo najzagriženiji, ali unese li Portugalac drugi međunarodni trofej za dve godine u klupske vitrine, to će pamtiti - svi.

Roma je u polufinalu Lige Evrope, nadomak je novog evropskog pehara. Prošle sezone podrhtavao je Olimpiko dom je krčila put ka istorijskom trofeju Ligi konferencije, sada Rim gori zbog preokreta protiv Fajenorda. I sprema se za novi spektakl protiv Bajer Leverkuzena, a Žoze Murinjo se pita: Gde je Kasano?

Izabrane vesti

Nije propustio Posebni priliku da posle velikog rezultata gurne prst u oko čoveku sa kojim nekoliko nedelja unazad vodi rat. Govorio je Kasano da Murinjo igra zastareli fudbal, da je napravio bezobraznu ekipu, da je sujetan i da ne zna kako osvojio veliki broj trofeja... Da njega poštuju Toti i De Rosi, a da se Murinja niko neće sećati kada ode u penziju.

Večerašnji rezultat Antoniju Kasanu ne ide u prilog. Žoze Murinjo dobio je novu priliku da se naslađuje. Nedavno je čačnuo nekadašnjeg italijanskog napadača, podsetio ga je kako mu je u Interu mesto ukrao Marko Livaja, a posle eliminacije Fajenorda je u kratkom uključenju upitao: “Kasano nije tu, zar ne?”

Preplavile su emocije Murinja posle prolaza u polufinale Lige Evrope... 

“Ovaj tim vredi, iako možda neko misli drugačije. Momci su odigrali tešku utakmicu, povreda Vajnalduma je odmogla, a morao sam da imam i spremnu zamenu u slučaju da Dibala ne izdrži. Momci su odigrali odličnu utakmicu protiv dobrog tima, bili smo superiorni”, rekao je strateg Rome i posvetio delić vremena Paulu Dibali:

“Ponovo je radostan, vratio se. Pronašao je trenera koji ga voli. Dobro mu ide, možda misli da može da igra u nekom od najvećih timova sveta, ali ovde je voljen i srećan”.  

Paulo Dibala (©Reuters)Paulo Dibala (©Reuters)

Osmah sa lica nije skidao ni Paulo Dibala.  

“Jesi li video Aleks? Nisam hteo to da uradim, ali...”, našalio se Argentinac tokom uključenja sa Del Pjerom i nije mogao da sakrije oduševljenje atmosferom na Olimpiku: 

“Ovaj grad živi za fudbal, na stadionu je bilo preko 70.000 navijača. To vam pomaže u teškim trenucima, kao da imate igrača više. Gurali su nas. Uplašio sam se posle njihovog gola, ali srećom smo ga poništili”.  

Na tribinama Olimpika bili su i Frančesko Toti, princ Rima, i Danijele de Rosi, dete kluba. 

“Razgovarao sam sa Totijem nekoliko puta, ali nikad ga nisam video u gradu. Voleo bih da popijemo kafu, veoma poštujem njega i De Rosija. Nisam znao da su bili na stadionu. Svi su želeli da vide ovu pobedu Rome, nadamo se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti”, poručio je Dibala

Posebno veče za Posebnog i Paula Dibalu.


tagovi

RomaDan Mihaj RomanŽoze MurinjoPaulo DibalaLiga EvropeAntonio KasanoAlesandro Del Pjero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara