FOTO: AFP
FOTO: AFP

Raul prelama: Vezati budućnost za voljeni klub ili oprobati recept Ćabija Alonsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 10:51

U Realovoj legendi tinja nada da bi mogao da nasledi Karla Ančelotija, ali je i sam svestan da takva opcija nije najrealnija

U vreme predsedničkog mandata legendarnog Hesusa Hila u Atletiko Madridu, kontroverzni biznismen i političar odlučio je da raspusti omladinsku akademiju radi smanjenja troškova, ne sluteći da će tim potezom omraženom gradskom rivalu pokloniti igrača koji će u narednim decenijama steći kultni status na "Bernabeu". Tada 15-godišnji Raul prešao je iz redova Jorgandžija u Real Madrid, tamo proveo narednih 18 godina i do pojave Kristijana Ronalda bio vlasnik mnogih golgeterskih klupskih rekorda.

Po završetku igračke otpočeo je trenersku karijeru i nije mogao da ostane izvan tokova Blankosa. Već pet godina radi kao strateg Real Madrid Kastilje koju predvodi u trećem rangu španskog fudbala. Misli 46-godišnjak da je spreman na iskorak, sanja da jednog dana postane novi trener tima, ali kako je veliko pitanje kada će taj dan doći, Raul sve više razmatra opciju koja mu se nudi poslednjih dana - mesto šefa stručnog štaba Union Berlina.

Izabrane vesti

Pre desetak dana za Gvozdene iz nemačke prestonice stigla je tužna vest, raskid saradnje sa Ursom Fišerom nakon pet i po godina. Neminovan je bio odlazak Švajcarca, budući da mu je ekipa poražena na 13 od poslednjih 14 utakmica za vreme njegovog mandata, pa ga nije mogla spasiti ni činjenica da je zahvaljujući rezultatima iz prethodnih sezona došao do statusa najuspešnijeg trenera kluba, između ostalog i prvog u istoriji koji je Union uveo u Ligu šampiona.

Kadiz (7,00) (4,30) Real Madrid(1,53)

U čitavoj pričo oko Raulove budućnosti, dosta toga povezuje ga s Ćabijem Alonsom. Trener Bajer Leverkuzena u španskim medijima važi za prvog favorita da postane baš ono na šta Raul pretenduje - naslednik Karla Ančelotija od juna 2024. Mnogo je više referenci na vrhunskom nivou sakupio Alonso od Raula u trenerskom poslu, a pogotovo ako bi Aspirindžije osvojile titulu u Bundesligi. S druge strane, svojevremeno najbolji strelac Lige šampiona, nada se da bi rukovodstvo kluba moglo da mu ukaže poverenje i da mu šansu, više kao zasluga za uspehe iz igračke karijere, mada je nesporno da je i na račun rada u Kastilji pokupio pohvale između ostalog i Ančelotija.

Ako se odluči za Berlin krenuo bi putem Alonsa od pre oko godinu i po, kada je kao strateg Sosijedadovog B tima preuzeo Leverkuzen, što se ispostavilo punim pogotkom. Vredi istaći da u redovima debitanta u Ligi šampiona ne bi imao takvu rasterećenost rezultatskog pritiska kakvu je Alonso na početku mandata na Baj areni, uzeći u obzir činjenicu da Union izvesno očekuje grčevita borba za opstanak u najvišem rangu nemačkog fudbala. Ekipa je trenutno pretposlednja sa svega sedam bodova iz 12 utakmica. Prema poslednjim informacija glavni protivkandidat Raulu je hrvatski stručnjak Nenad Bjelica. Bivši trener Dinamo Zagreba nema posao od sredine oktobra kad se rastao s Trabzonom, u kom je proveo samo šest meseci.



tagovi

KastiljaReal MadridUnion Berlin

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara