©Reuters
©Reuters

Razdor u svlačionici Belgije: Igrači upiru prstom jedni u druge, De Brujne najglasniji

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 18:31

Selektor Roberto Martinez govorio o atmosferi u timu na današnjoj konferenciji za medije

U prvom kolu protiv Kanade su se provukli, ali ih je u drugom sačekao Maroko i naplatio im sa kamatom. Belgijanci su se posle jučerašnjeg poraza našli na rubu eliminacije i svesni su da ukoliko u poslednjoj rundi ne dobiju Hrvatsku, mogu da pakuju kofere. I neće biti iznenađenje ako se dogodi upravo to, jer reprezentacija Belgije ne samo da izgleda loše na terenu, već ni u svlačionici situacija nije ništa bolja.

Fudbaleri kao da su se podelili u klanove, grupa se raspala. Niko ne želi da preuzme odgovornost, svi krivicu svaljuju na druge. Eden Azar je još uoči meča sa Marokom prstom uperio ka defanzivcima, konkretno Tobiju Aldervejreldu i Janu Vertongenu.

Izabrane vesti

"Naši defanzivci nisu najbrži na svetu, ali oni to znaju i sami. Rešenje? Staviti brže igrače", rekao je Azar.

Kevin de Brujne ih je takođe pecnuo, istakavši u prvi plan starost ekipe čiji prosek godina iznosi 27,8, manji jedino od Brazilovog (27,9), Meksikovog (28,5) i Iranovog (28,9).

"Nemamo šanse da osvojimo Mundijal, prestari smo. Mislim da smo imali šansu 2018. godine. Imamo dobar tim, ali starimo. Izgubili smo nekoliko ključnih igrača. Imamo neke dobre nadolazeće igrače, ali oni nisu na nivou onih iz 2018. Više nas vidim kao autsajdera nego kao favorita", rekao je De Brujne.

Fudbaler Mančester Sitija je i selektoru Robertu Martinezu stavio do znanja da se ne slaže sa njegovom taktikom.

"Razumem kritike zbog naše taktike, ali kao igrač ne mogu da je promenim. Ukoliko selektor želi da igra na taj način, moramo da ga podržimo sto odsto."

Ni Miči Batšuaji nije pošteđen De Brujneovih kritika.

"Miči radi dobar posao, ali jednostavno nije isti kalibar kao Romelu Lukaku."

Posle poraza od Maroka usledio je kontranapad najstarijeg u ekipi, Jana Vertongena.

"Verovatno smo napadali loše isto zato što smo prestari. Nismo kreirali dovoljno šansi. Dva puta smo primili isti gol na prvoj stativi", uzvratio je štoper Anderlehta.

Eden Azar i Jan Vertongen (©AFP)Eden Azar i Jan Vertongen (©AFP)

Tibo Kurtoa je za prvi gol pak okrivio Tomu Menijea jer je prethodno napravio bespotreban faul.

"Pravimo greške koje ne bi trebalo. Poptuno nepotrebno", istakao je golman Reala.

Pred Martinezom je težak zadatak, da pred meč sa Hrvatskom ujedini ekipu i popravi atmosferu. Tome je španski stručnjak i posvetio najviše vremena na današnjoj konferenciji.

"Normalno je da postoje tenzije. Javljaju se automatski. Igrači su već dugo zajedno. To je kao u porodici. Ako nemate tenzije i nesuglasice, ne postoje emocije. Mnogo je emocija nakon ovakvog poraza, ali ostajem racionalan i realan", rekao je Martinez.

Belgijski novinari ističu da zlatna gerenacija tamošnjeg fudbala ranije nije prolazila kroz identičnu situaciju.

"Sve je ovo razumljivo. Tako je to u ekipi pobednika, jakih ličnosti. Dolaze iz svlačionica najvećih klubova na svetu. I tamo ima tenzija posle poraza, tako da mogu da razumem reakcije. Zbog svih tih emocija moram da ostanem hladne glave. Zato sam od danas 100 odsto fokusiran na to kako da pobedimo Hrvatsku. Moj posao je da se pobrinem da tako bude i među igračima."

Uverava Martinez da u timu nema podela.

"Ništa se nije promenilo u svlačionici. I dalje gledamo u istom pravcu. Imamo našeg specijalistu Džefa Brouversa koji radi sa timom na daljinu. Već smo obavili razgovor. Porodične posete dobro su delovale. Imamo 25 igrača na raspolaganju i ja ću pronaći najbolji mogući pristup za utakmicu sa Hrvatskom. Ostanimo pragmatični. Još uvek možemo da prođemo u drugi krug."

Priznaje Martinez da je i sam pravio određene greške.

"Naravno da sam donosio pogrešne odluke i pogrešno procenio neke stvari. Dobijam informacije sa svakog treninga i utakmice. Nije na meni da o tome govorim u javnosti, ali onda sami vidite stvari. Trener donese 20 do 25 odluka u toku dana. Stvari nekad mogu da pođu po zlu, ali svaka odluka je donesena na osnovu nečega. Ishod može biti drugačiji od očekivanog. Bilo bi glupo misliti da nikada ne donosite pogrešne odluke", iskren je selektor Belgije.


tagovi

Katar2022Kevin de BrujneEden AzarJan VertongenRoberto MartinezFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara