Različiti pogledi na smenu Jokanovića: Sjominu je ovo normalno, Bogosavac se čudi kako nije uspeo u Moskvi

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 14:34

Marko Nikolić čeka kraj sezone da bi bio promovisan

Sedmo mesto na tabeli i zaustavljanje u četvrtfinalu kupa. Mimo očekivanja, ispod zahteva rukovodilaca, odigrao je Dinamo ovu sezonu i malo pre njenog kraja rastao se sa Slavišom Jokanovićem. Ionako je delovalo da mu Moskovljani spremaju otkaz mesecima, a desilo se posle trećeg poraza u poslednja četiri meča (od Ahmata na svom terenu, 0:3).

Jasno je da će ga zameniti drugi Srbin, Marko Nikolić, koji je već dogovorio saradnju sa Rusima. U odnosu na prvobitnu informaciju od nedelje veče, kad se sugerisalo da će odmah sleteti u Moskvu i voditi tim u preostalom delu sezone, nova saznanja govore da će angažman uslediti od početka naredne. Sve sa idejom da nekadašnji srtateg Lokomotive – koji nije ni radio otkako se rastao sa Železničarima – formira tim po ukusu, iz osnova.

Izabrane vesti

Paradoksalno, smenu Jokanovića komentariše, između ostalih, čovek koji je u medijima prilično napadao samog Nikolića kad je dolazio u Moskvu. U pitanju je Juri Sjomin, trofejni trener Lokomotive, koga je baš Nikolić zamenio leta 2020.

Sjomin je nekad i sam igrao za Dinamo i sa njim osvojio Kup Sovjetskog saveza 1970, ali aktuelni sastav je daleko od mogućnosti da ugrozi Zenit.

Verovatno su napravljene neke greške u sklopu priprema za drugi deo sezone. Iste greške mogu se uočiti u vođenju moskovskog Spartaka. Rezultati su daleko lošiji kod obe ekipe nego što su bili tokom prvog dela prvenstva. Ako nema bodova, onda je logično da trener dobije otkaz. Sve je ovo prirodno“, smatra Sjomin.

Ima nagoveštaja da će u preostala tri kola prvenstva Dinamo voditi dosadašnji Jokanovićem saradnik, Pavel Alpatov, a da posle toga sledi promocija Nikolića.

„Poznajem Jokanovića. Svma je jasno da je dobar, najbolji srpski trener. Ne razumem zašto nije uspeo u Moskvi“, sleže ramenima Miroslav Bogosavac, levi bek Ahmata, koji je i „potpisao“ otkaz doskorašnjem šefu stručnog štaba Policajaca. „Znamo da je Dinamo dobara ekipa, ali smo je pritisli od početka, dali prvi gol, posle čega nam je bilo dosta lakše. Za nas je ovo veliki trijumf“.


tagovi

Slaviša JokanovićDinamo MoskvaMarko NikolićJuri Sjomin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara