RB Lajpcig smenio Tedeska

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.09.22. | 12:46

Saksonci u potrazi za novim trenerom...

Nepuina četiri meseca pošto je doneo prvi trofej u klupskoj istoriji, a neki dan ranije i plasman u Ligu šampiona, Domeniko Tedesko je otpušten u RB Lajpcigu. Samo jednu pobedu i 11. mesto nakon prvih pet rundi Bundeslige možda bi preživeo i dočekao šansu da se vadi u derbiju protiv Borusije iz Dortmunda za vikend da sinoć nije doživeo debakl protiv Šahtjora na otvaranju u LŠ - 1:4.

Tako ispada da su u istoj večeri dvojica trenera Dinama (jedan sadašnji i jedan bivši; Čačić i Jovićević) smenili dvojicu nemačkih stručnjaka - Tuhela i Tedeska.

Izabrane vesti

RB Lajpcig nije značajno promenio sastav tokom leta, ekipa je ozbiljno pojačana kupvinom Tima Vernera i Davida Rauma, te se očekivao ozbiljan pomak u odnosu na prošlu sezonu, možda čak i aktivnija borba za 'salataru'. Ali kako je sve krenulo u neželjenom smeru uprava Bikova brzo je reagovala.

Kao glavni kandidati za Tedeskovog naslednika pominju se Marko Roze i Adi Hiter. Obojica trenera su iz Red Bulove porodice, nekada su vodili Salcburg i to ih svrstava ispred svih ostalih kandidata.


tagovi

Domeniko Tedesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara