Bernar Arno (©Reuters)
Bernar Arno (©Reuters)

Reaktivirana priča oko prodaje Milana: Ne kupuje se samo fudbalski klub, ključ je područje oko novog San Sira, a trag propali pregovori sa Rangnikom

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 14:07

Šta je sve to što interesuje Bernara Arnoa

Priča oko prodaje Milana je eksresno demantovana, ali ne u potpunosti i zataškana, pošto su u javnost procurele nove infromacije oko interesovanja francuskog kralja luksuza Bernara Arnoa za ulaganje u italijanskog giganta.

Mediji na Apeninima potvrđuju da se radi o već pominjanoj cifri od milijardu evra. Koja na prvi pogled deluje ogromno, ali iz uloge ulagača i te kako isplativo u budućnosti. Arno, vlasnih 70 brendova visoke mode, među kojima je i Luj Viton, zatim luksuznih satova, vrhunskih vina, izdavačih kuća, poznatih hotela, ovom prilikom neće sebi kupiti samo fudbalski klub. U pitanju bi bilo zauzimanje područja oko novog San Sira, koje bi bilo idealno za promociju svojiuh brendova.

Izabrane vesti

Italijanski mediji pišu da je trag za postizanje dogovora oko prodaje Milana bilo odustajanje Eliot fondacije od trogodišnje strategije koju je trebalo da predvodi Ralf Rangnik. U Milanu su naprasno odustali od saradnje sa čovekom koji je poznat po stvaranju i pronalaženju mladih igrača, pa su produžili saradnju sa Stefanom Piolijem.

Novi vlasnici u svojoj upravnoj strukturi zadržali Paola Maldinija, koji je viđen kao idealni ambasador Rosonera u svetu, zajedno sa Arnom. Sa druge strane, navodi se i odluka Eliota da u klub dovede Ivana Gazidisa, koji već više od godinu dana radi na poboljšavanju finansija i sprema klub za novog kupca.

Navodi se i da bi čitav proces preuzimanja kluba mogao da traje i čitavih godinu dana, kako bi Arno imao dovoljno vremena da isplanira čitav projekat, posle kojeg bi ambicije za dovođenjem Pepa Gvardiole i Kijijana Mbapea u klub mogle ozbiljno da budu približene reailaziciji. Ipak, sve je još uvek daleko od bilo kakve potvrde.


tagovi

Bernar Arno

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara