Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Real bez Benzeme i Krosa u Pamploni

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 16:10

U tim se vraća Vinisijus

Poslednjeplasirani Elče bio je laka prepreka za Realove fudbalere u sredu. Ubedljivom pobedom 4:0 Madriđani su se vratili na osam bodova zaostatka za vodećom Barselonom, a u subotu imaju priliku da smanje razliku na pet makar do nedelje uveče, kada Katalonci igraju sa Kadizom.

U 22. kolu Primere aktuelni šampion Španije i Evrope igra protiv Osasune u gostima, a na put u Pamplonu neće ići u najjačem sastavu. Van stroja su Karim Benzema i Toni Kros, ali se posle odrađene suspenzije zbog žutih kartona u tim vraća Vinisijus Žunior.

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg duela Karlo Ančeloti je najavio da će najbolji strelac tima odmarati predstojećeg vikenda kako bi maksimalno spreman dočekao okršaj sa Liverpulom u osmini finala Lige šampiona. Iako Benzema nije povređen, Ančeloti kaže da ga ne bi uvrstio u tim čak i da Madriđani u subotu igraju baš sa Liverpulom.

"Karim je malo umoran, ali se nadamo da će biti spreman za utorak. Kros je bio prehlađen, tako da će i on sutra biti van stroja. Igra jako dobro od Svetskog prvenstva, strelac je u skoro svakoj utakmici. Nije povređen, jednostavno, zbog njegovih godina, želimo da ga odmorimo. Nedavno je bio povređen, tako i da igramo protiv Liverpula ne bi ga bilo u timu", jasan je italijanski strateg.

Dobra stvar po Real je povratak Vinisijusa, koji nije mogao da nastupi protiv Elčea, a Ančeloti, čak, navodi da bi mogao da zaigra u napadačkom tandemu sa Rodrigom.

"Sa Vinisijusom u timu možemo da se adaptiramo iz formacije 4-3-3 u 4-4-2. Radimo na tome, ne postiji rivalitet između Vinisijusa i Rodriga, već je moguće da ćemo ponekad igrati 4-4-2 sa njima dvojicom kao najisturenijima", najavio je Ančeloti.


tagovi

Karim BenzemaReal MadridToni KrosKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara