FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Real blindirao tim do kraja decenije: Budući kapiten potpisao do 2029.

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 15:57

Kralj opasao tvrđavu dugoročnim ugovorima sa najvažnijim igračima

Brujali su španski mediji u sredu o navodnom odustajanju Kraljevića od napada na Kilijana Embapea. Najveća transfer saga prethodnih godina mogla bi da bude završena bez realizacije, ali zašto bi Real brinuo za budućnost, kada već sada ima sve što mu je potrebno (ili bar veliku većinu).

Nakon što su prethodnih sedmica obnovljeni ugovori sa Vinisijusom, Rodrigom i Eduardom Kamavingom, Blankosi su završili još jedan krucijalan zadatak potpisom Federika Valverdea. Urugvajac se obavezao se na vernost Madriđanima do 2029. godine, čime je klub jasno stavio do znanja 25-godišnjem vezisti da je svestan njegovog potencijala da jednog dana postane prava legenda.

Izabrane vesti

Valverde je u Real stigao sa 18 godina 2016. iz Penjarola. Nakon sezone provedene na pozajmici u Deportivu iz La Korunje, prvi put je dobijao minute u belom dresu tokom takmičarske 2018/19 u turbulentnoj sezoni gde su se na klupi izmenjali Đulen Lopetegi, Santjago Solari i Zinedin Zidan.

Često je menjao pozicije, bio istinski univerzalac, požrtvovan za dobrobit tima. Da li će igrati beka, krilo, centralnog veznog, zadnjeg veznog, ofanzivnog veznog, manje mu je bilo važno, on bi svakako svoje zadatke valjano odradio i čini se pomalo tiho izrasao u elitnog igrača i neizostavnog člana postave.

Uprkos glasinama oko njegovog odlaska, Južnoamerikanac je bio jasan da želi da da ostane u klubu i jednog dana postane njegov kapiten. Čelsi je pokazao najveću želju prethodnog leta da ga prigrabi za sebe, ali je Real sve na vreme blindirao.

Doveo, ne doveo Embapea, jedno je jasno, Real već sada ima okosnicu tima za sledećih 10 godina (makar u napadu i veznom redu). Podsetimo, Džud Belingem takođe ima važeći ugovor do 2029. godine.



tagovi

Real MadridFederiko Valverde

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara