Soboslaj i Haland (©Reuters)
Soboslaj i Haland (©Reuters)

Real ima na oku trojicu iz Salcburgove fabrike, zarada za pet godina ide na 400.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.11.20. | 13:08

U fokusu je Dominik Soboslaj

RB Salcburg je novi rudnik evropskog fudbala. Otkako je krenuo veliki uspon ovog projekta Ditrihta Matešica Bikovi štancuju li štancuju mlade igrače, a u poslednjih pet-šest godina počeli su i ozbiljno da zarađuju. A o kvalitetu "robe" ne treba posebno trošiti reči kada se za nekoliko vaših igrača zainteresuje ni manje ni više do Real Madrid.

Sadio Mane, Erling Haland, Dajot Upamekano... Tri imena što su se poslednjih meseci i te kako povezivala sa Madriđanima, a sada je tu još jedan momak iz Salcburgove fabrike - Dominik Soboslaj.

Izabrane vesti

Mladi Mađar skoro pune dve godine igra na visokom nivou, međutim prethodnih nedelja zabeležio je nekoliko brutalnih nastupa za državni tim Mađarske čime je dodatno skrenuo pažnju na sebe. Prvo je bio onaj strašan gol iz slobodnjaka protiv Turske, a sinoć pogodak posle odličnog solo prodora, pogodak vredan plasmana Mađara na EURO. Dovoljno da Real zagrize.

Madridski As navodi kako bi Soboslaj mogao da bude idealna zamena za Iska kome su dani na Bernabeuu odbrojani. Prema Transfermaktu Mađar vredi 25.000.000 evra, Salcburg se nada većem prihodu od transfera, ali u Realu veruju da bi trenutna kriza na fudbalskom tržištu (kao i činjenica da momku ugovor ističe 2022) mogla da omogući posao u rangu trenutne vrednosti igrača.

As podseća na reči Kristofa Frojnda, čoveka kog zovu Monći sa severa i koji je manje-više doveo sve najveće talente u Salcburg. Za Halanda je pre dve godine kazao "da će biti najbolja devetka predstojeće decenije". Upamekanu je predvideo "da će moći da igra za bilo koji veliki klub u Evropi", dok je Soboslaju namenio ulogu "najboljeg mađarskog igrača u poslednjih pola veka".


Odavno je poznato da Real merka Halanda, sada je na listi želja i Soboslaj, dok Upamekana mnogi vide kao jednog od najboljih štopera planete u budućnosti. Kao takav, ni Francuz ne sme da izostane sa nišana najvećeg kluba na svetu.

Ali da se vratimo Soboslaju. Ofanzivni vezista Salcburga već duže vreme puni teftere mnogih evropskih skauting službi. Dovođen je najpre u vezu sa Lacijem, interesovao se Milan, Areteta ne krije da mu je veoma simpatičan. RB Lajpcig uvek je u priči kada se govori o transferima igrača iz Salcburga...

Imajući u vidu koliko su Madriđani prodavali jesenas (i koliko su zaradili) As predviđa da će Florentino Perez snažno krenuti po Soboslaja na leto. Ako je Realu negde potrebna rekonstrukcija (ili u najmanju ruku sveža krv) onda je to vezni red. Dakle...

Kada je u pitanju Salcburg situacija je jasna. Austrijanci se neće mnogo pitati. To im onemogućava ugovor mađarskog internacionalca koji ističe za manje od 24 meseca. Međutim neće se mnogo ni buniti u Salcburgu. Prosto, deviza Red Bula je takva - Salcburg je projektovan kao razvojni klub. Primarni cilj jeste pravljenje novca i to Bikovima ide baš dobro. Samo u prethodnih pet godina od transfera igrača ostvaren prihod od 333.400.000 evra. S ukalkulisanim prodajama Dominika Soboslaja i Patsona Dake ta suma već tokom leta mogla bi lako da se popne i na celih 400.000.000 evra.

Nema tu mnogo mesta za tugovanje. S proizvodne trake stižu novi klinci.


tagovi

Dominik Soboslaj

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara