(©Reuters)
(©Reuters)

Real Madrid i Sosijedad nisu uspeli, ali Elče jeste: Espanjol se poklonio Pere Milji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.01.22. | 23:02

Rau de Tomas postigao utešni pogodak - 2:1

Trese Raul de Tomas mreže kao lud u Primeri. Nije u novembarskoj formi kada je pogodio na ama baš svakom meču i mesec okončao sa četiri gola na svom kontu, ali je i dalje strah i trepet. Pojava od koje defanzivcima zastaje knedla u grlu. Ipak, ni novi gol Raula de Tomasa nije bio dovoljan Espanjolu da porazi Elče u Kataloniji i približi se pozicijama koje garantuju nastup na međunarodnoj sceni. Naprotiv, bio je utešni – 2:1 (2:1).

Sve do gostovanja na Kornelja de Ljobregatu dobijao je Elče isključivo direktne konkurente za opstanak. Na nekome su se kola morala slomiti… ta neslavna čast pripala je Espanjolu, koji se bori za izlazak u Evropu. Ali, i dalje Elče nema pobedu nad timom iz gornjeg doma.

Izabrane vesti

Za Real Madrid i Real Sosijedad bio je Espanjol kost u grlu, nisu se sladili u Kataloniji. Ostali su zatečeni i kućama su se vartili bez ijednog boda. Malo ko se naigrao na Kornelji de Ljobregatu, a niko sem Atletiko Madrida do Elčea nije odneo ceo plen. Drugi put u sezoni Espanjolova tvrđava je osvojena.

Uhvatio je Pere Milja domaćina na spavanju. Od tog blickriga Espanjol se nije opravio. Probio je Milja bedem gostiju u ranoj fazi susreta, da su izabranici Visentea Morena igrali umesto što su signalizirali igranje rukom, verovatno ne bi doživeli šok. Video-tehnologija postoji, ali igrači Espanjola su se više bavili sudijskim poslom nego odbranom svog gola. Nisu primetili da im je Pere Milja umakao, da im se ušunjao iza leđa i da je sam kod druge stative.

Tete Morente pronašao je Milju, koji je ćušnuo loptu u gol. Kod drugog se tek nešto više pomučio. Mohika, levi bek koji je dugo figuruirao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, zavrnuo je loptu u kazneni prostor i pogodio u trepavicu Milju. Zaplivao je golman Espanjola i olakšao posao napadaču Elčea, koji se poklonio i duplirao prednost.

Do Elčea bio je Pere Milja specijalista za velikane. Spakovao je u celoj sezoni koliko i večeras – po jedan Realu i Barseloni.

Nadu domaćinu da može makar do boda vratio je Raul de Tomas desetim golom u sezoni. Fauliran je Palasios u šesnaestercu, dobio je lakat u glavu, a najbolji strealc Espanjola i jedan od najboljih u ligi zakucao je iz penala loptu pod prečku. Pročitao je stranu Badija, ali nije mogao da skine šut.

PRIMERA – 20. KOLO

Subota

Levante - Majorka 2:0 (1:0)

/Soldado 47, Morales 90+7/

Sosijedad - Selta 1:0 (1:0)

/Ojarzabal 13/

Granada - Barselona 1:1 (0:0)

/Puertas 89 - De Jong 57/

Real Madrid – Valensija 4:1 (1:0)

/Benzema 43 pen, 88, Vinsijus 52, 61 – Guedeš 76/

Nedelja

Rajo Valjekano - Betis 1:1 (0:1)

/Baliu 70 - Kanales 45+2/

Sevilja - Hetafe 1:0 (1:0)

/Mir 22/

Alaves – Bilbao 0:0

Osasuna – Kadiz 2:0 (1:0)

/Budimir 38, Barha 48/

Viljareal – Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Tores 29, Moreno 58 – Korea 10, Kondogbia 68/

Ponedeljak

Espanjol - Elče 1:2 (1:2)

/De Tomas 45+3pen - Mila 6, 14/




tagovi

PrimeraElčeEspanjolRaul de TomasHoan Mohika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara