(©AFP)
(©AFP)

Real Madrid kupuje na Etihadu: Zidan desni bok osvežava novopečenim reprezentativcem Furije

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 10:16

Pedro Poro je dobrim igrama u lisabonskom Sportingu ponovo skrenuo pažnju Madriđana

Sprema se Real Madrid za rekonstrukciju tima na leto. Mnogi igrači krenuće put izlaznih vrata stadiona Santijago Bernabeu, a njihovi odlasci moraće da se nadomeste. Blankosi su baš kao i Barselona krenuli podrobnije da istražuju tržište, moraće da začeprkaju i ispod površine jer novca za sve neće biti, a rupa ima na pretek.

Spiskovi potencijalnih pojačanja uveliko se prave, a jedna od glavnih investicija biće dovođenje desnog beka. Škripi u odbrani Real Madrida cele sezone, tome su doprinele i povrede, a Danijel Karvahal je više vremena proveo van terena nego na njemu. Jasno je da će odbrana Madriđana pretrpeti najveće promene, Danijel Karvahal nije na spisku za odstrel, ali mu je neophodna ispomoć zbog učestalih povreda.

Izabrane vesti

Ne želi Zinedin Zidan da gleda u nebo i u najbitnijim utakmicama improvizuje, već da ima dva kvalitetna rešenja na poziciji desnog beka. Na radaru Kraljevskog kluba našao se Pedro Poro, kojeg su dobre igre u lisabonskom Sportingu preporučile Luisu Enrikeu. Igrač Mančester Sitija na pozajmici u Sportingu debitovao je protiv Gruzije za reprezentaciju Španije u kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

(1.30) Real Madrid (5.20) Eibar (11.0)

Real Madrid je i ranije motrio na Pedra Pora, bilo je to u periodu dok je nosio dres Đirone. Započeo je Pedro Poro karijeru kao krilo, zainteresovana je bila i Barselona da ga dovede, ali je u toj nameri bio najodlučniji Mančester Siti. Uplatili su Građani 12.000.000 evra na račun Đirone, ali Pedro Poro na Etihadu nije dobio prostor. Ostao je bez premijerligaškog debija i brzo su usledile pozajmice. Vratio se desni bek na Pirineje. U Valjadolidu nije oduševio, ali se pronašao u Sportingu iz Lisabona i sistemu Rubena Amorima.

U februaru je treći put zaredom osvojio nagradu za najboljeg defanzivca u portugalskoj Primeiri iako je ostao ofanzivni bek. Vuče ga prostor i često se nalazi u završnici akcija. Postigao je tri gola u Primeiri, upisao jednu asistenciju ove sezone i sa lisabonskim Lavovima grabi ka osvajanju šampionske titule. Iako je predviđeno da Pedro Poro ostane na pozajmici u Sportingu do leta 2022. godine, sredinu bi mogao da promeni kroz koji mesec ukoliko Real Madrid zagrize i na adresu Mančester Sitija dostavi ponudu koja će zadovoljiti apetite Građana.



tagovi

Real MadridSporting LisabonMančester SitiPedro Poro

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara