Real pokušao sa ponudom Bejl + 90.000.000 evra! Englezi kažu da Bejl ide u Kinu za najveću platu na svetu

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.19. | 09:40

Zvezda Madriđana uskoro lomi

Budućnosti za Gereta Bejla u Real Madridu definitivno više nema. A gde će Velšanin završiti, saznaćemo u narednih devet dana do kada traje prelazni rok u Kini.

Real je prethodnih meseci nudio Bejla raznim klubovima poput Mančester Junajteda, Totenhema, Bajerna, Intera, a na kraju i Pari Sen Žermenu. Preko moćnog agenta Pinija Zahavija koji ima veliki uticaj u Parizu, Real je pre dve nedelje predložio Svecima 90.000.000 evra i Bejla u zamenu za Nejmara. Niti je PSŽ bio zagrejan, niti je Nejmar bio raspoložen jer želi nazad u Barselonu. A nije ni Bejl koji se nalazi na vratima istorijskog ugovora u Kini...

Izabrane vesti

U Evropi ne postoji klub koji je spreman da plati Realu traženih 60.000.000 evra za obeštećenje i da preuzme na sebe Bejlovu astronomsku platu od 17.000.000 evra neta po sezoni.

Jedino rešenja je Kina gde se prelazni rok završava 31. jula. A Bejlov moćni menadžer Džonatan Barnet je već počeo pregovore sa kineskim klubovima pošto je ubedio svog klijenta da ode na Daleki istok i zaradi ogroman novac. Od juče se spekuliše da Bejla žele Peking Guan, Đijangsu Suning i Šangaj Šenhua, barata se raznim sumama za ugovor, a sa Ostrva stiće potpuno neverovatna informacija.

Teško je poverovati u ono što Miror piše, ali sa Kinezima nikada niste načisto. Prema saznanjima ostrvskog tabloida, Peking nudi Bejlu neverovatnih 1.000.000 evra nedeljno?! To je dakle preko 50.000.000 evra godišnje. Više od onoga što zarađuju i najplaćeniji igrači današnjice Mesi, Nejmar i Ronalda.

Ili je istina malo drugačija?

Pretpostavljamo da ostrvski list misli na bruto platu kako se inače u engleskim medijima predstavljaju zarade fudbalera. Čak i sa porezom u Kini, Bejl bi opet zaradio ogroman novac. Preko 23.000.000 evra neto po sezoni. Više od onoga što ima u Realu. A dužina ugovora bi bila ista – još tri godine. To znači da bi Velšanin zaradio 18.000.000 evra više nego kada bi ostao u Realu da odradi ugovor do kraja. I mnogo više od onoga što bi dobio u nekom drugom evropslkom klubu. Primera radi, Totenhem je jedini imao konkretnu ponudu i nudio mu je tek oko 7.000.000 evra po sezoni. Jasno je onda kakvih bi se para Bejl odrekao kada bi odbio kineske milione zarad ozbiljnog fudbala u Evropi...

Barnet je razradio priču sa Kinezima, ubedio Bejla, ali ostaje još da Real upali zeleno svetlo. A to neće biti lako iako Madriđani jedva čekaju da se reše Velšanina.

Kineski klubovi znaju u kakvoj je Real situaciji i ne žele da plate traženo obeštećenje. Ili nude neke minorne iznose. Oni su spremni da izdvoje ogroman novac za platu igrača, ali nisu sprmeni da daju pare i za obeštećenje. Prema zakonu u Kini, na svaki transfer veći od 10.000.00 evra se plaća dupli porez. To bi značilo da bi Kinezi morali da plate dodatnih 100.000.000 evra pored Bejlovog ugovora, ako bi želeli da ispune Realove zahteve.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara