(©Reuters)
(©Reuters)

Real ruši rekord po visini prihoda - samo od dece 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.07.20. | 11:21

A treba da ode i Hames...

U Realu se izgleda polako mire sa činjenicom da Geretu Bejlu ne mogu ništa, da će im Velšanin sisati krv (novac) još pune dve godine i na kraju vrlo verovatno isisati svojih 30 i kusur miliona.

Iz tog razloga Florentino Perez i Zinedin Zidan prave kalkulacije koliko bi mogli da zarade od prodaje mlađih igrača, takoreći Realove dece. Madrid je oduvek spadao u klubove koji najbolje profitiraju od prodaje svojih "poluproizvoda", a čini se da bi u doba ove nove ekonomske krize izazvane korona virusom taj segment poslovanja mogli da podignu na još viši nivo.

Izabrane vesti

Posle prodaje Ašrafa Hakimija (koji doduše mnogi smatraju greškom) i Havija Sančeza za ukupno 43.000.000 evra (s mogućnošću da ta suma još poraste), na izlaznim vratima Valdebebasa nalaze se još četiri igrača - Marijano Dijaz, Serhio Regilon, Borha Majoral i Oskar Rodrigez.

Zaključno sa onim što je već ušlo u kasu (od Hakimija i Sančeza) Real od svojih omladinaca očekuje ovog leta najmanje 100.000.000 evra. Pa još ako padne dogovor oko transfera Hamesa Rodrigeza... Madriđani su prodajući svoje klince do sada najviše zaradili 2017. Morata, Marijano, Dijego Ljorente, Burugui i Alvaro prodati su za ukupno 98.000.000 evra. Taj iznos sada će, izvesno je, biti nadmašen, a u slučaju da Real udomi i Hamesa, biće to leto rekordnih prihoda u čitavoj istoriji Kraljevskog kluba.

Podsećanja radi, od prodaje igrača španski gigant najviše je inkasirao 2018, u godini kada je Kristijano Ronaldo otišao u Juventus...

Prvi koji bi ovih dana mogao da napusti Santijago Bernabeu je Borha Majoral. Kako navodi AS Real od njega očekuje 15.000.000 evra. A u igri su Velensija, Lacio i Viljareal. Između Marijana Dijaza i Luke Jovića, tvrdi isti izvor, Zidan je izabrao Srbina i on ostaje u konkurenciji. Zasad. Ponuda za Dijaza ne manjka, ali otežavajuća okolnost za većinu klubova jeste njegova velika plata - čak 4.200.000 evra.

Real je za povratak ovog momka platio Lionu preko 20.000.000 evra. Sada će teško izvući taj novac, njegova tržišna vrednost pala je na svega 13.000.000.

Oskar Rodrigez u jednom momentu bio je veoma blizu potpisa za Viljareal, čak se govorilo o ciframa - 20.000.000 evra, međutim Zidan je od kluba tražio da Rodrigez ima poseban aranžman i da Madrid zadrži polovinu prava na igrača. Tako AS procenjuje da je realan dobitak od njega oko desetak miliona...

Najviše novca Realu bi donela prodaja Serhija Regilona, mladog levog beka koji je odigrao dobro u Sevilji na pozajmici. Imajući u vidu da po njegovoj strani dejstvuju Marselo i Ferlan Mendi mladi Španac se ne bi naigrao, pa je odlazak sasvim izvestan. Njegova cena iznosi oko 25.000.000 evra. Interesenata ne nedostaje, ali Zizu bi da zadrži određeno pravo i na ovog momka. Takav aranžman, međutim, vrlo verovatno ne bi bio moguć sa Pari Sen Žermenom, koji je jedan od interesenata i kome ne bi bio problem da plati punu tržišnu cenu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Serhio RegilonMarijano DijazOskar Rodrigez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara