Real u Bergamu kao glineni golub na strelištu: Čast Madrida brane Čust, Gutjerez, Ribas, Blanko, Duro

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 15:33

Glavno pitanje – ko će i kako dati gol Atalanti?

Pregrubo je konstatovati da u Bergamo odlazi na streljanje, ali je definitivno laka meta. Odavno Real Madrid nije bio slabiji, bar po imenima, nego pred gostovanje zahuktaloj Atalanti u prvom susretu osmine finala Lige šampiona.

Iz stroja su, iz raznih razloga, poispadali skoro svi nosioci igre, pa prema proračunu španskih medija trener Zinedin Zidan u Italiju vodi samo 11 fudbalera koji bi u redovnim okolnostima konkurisali za prvi tim. Samo što ovo nisu normalne okolnosti. Francuskom stručnjaku nedostaju kapiten Serhio Ramos, skupo plaćeni Eden Azar, iskusni levi bek Marselo, njegov kolega sa suprotne strane Dani Karvahal, zatim Fede Valverde, Rodrigo Goes, Alvaro Odriozola, Eder Militao, a na sve to i, definitivno, Karim Benzema.

Izabrane vesti

Najbolji strelac tima ove sezone (17 golova) nije uspeo da se oporavi od povrede zadobijene prošle sedmice (propustio i gostovanje Valjadolidu). A Benzema je autor 34 odsto Realovih golova u takmičarskoj godini. Zato Zidan na raspolaganju ima fudbalere koji su zbirno tresli mrežu 23 puta. Najviše među njima Brazilac Kazemiro (šest, poslednji za trijumf na Zorilji), pa Luka Modrić (četiri), Vinisijus (tri), Kros, Asesnio, Varan i Lukas Vaskez (po dva), te Mendi i Marijano Dijaz (po jednom).

A pošto nema nekih od glavnih zvezda, Zidan je u prvi tim prebacio petoricu igrača iz podmlatka, totalnih anonimusa. U konkurenciji su članovi Kastilje: štoper Viktor Čust, levi bek Migel Gutjerez, vezisti Serhio Ribas i Antonio Blanko, te napadač Ugo Duro.

Na spisku putnika za Bergamo su:

Golmani: Kurtoa, Lunin, Altube;

Defanzivci: Varan, Naćo, Mendij, Čust, Migel Gutjerez;

Vezisti: Kros, Modrić, Kazemiro, Isko, Aribas, Blanko;

Napadači: Asensio, Lukas Vaskez, Vinisijus Žunior, Marijano i Ugo Duro.


tagovi

Real MadridLiga šampionaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara